Noordwijk – Jaap de Moor, lijsttrekker van de politieke partij Bruisend Noordwijk, is in de aanloop naar de verkiezingen, de afgelopen maanden diverse keren bedreigd en belaagd, zo laat de partij weten. Namens het bestuur van Bruisend Noordwijk is op 11 maart aangifte gedaan bij de politie.

‘In de afgelopen maanden is de woning van de Moor diverse keren ‘s-nachts belaagd. Het bestuur heeft daarbij in dezelfde periode vastgesteld dat er parallel ook online zaken hebben plaatsgevonden die daar mogelijk een verband mee hebben’. De partij laat weten dat ‘via “lege” ofwel valse facebook-accounts, ook wel zogenaamde trollen genoemd, werd getracht negatieve invloed uit te oefenen op berichten van Bruisend Noordwijk in relatie tot de verkiezingen. De identiteit van een van der personen is bekend geworden. De gegevens van deze mogelijke verantwoordelijke zijn aan de politie overlegd’. De Moor kan geen details geven van de bedreigingen, omdat het een lopend onderzoek is.

Naar aanleiding van de aangifte zal er door de politie (digitaal) onderzoek worden gedaan. De Moor hoopt dat het onderzoek snel kan worden afgrond. De Moor laat weten door te gaan met zijn politieke werk. Er is volgens het Protocol Integriteitsmeldingen van de gemeente Noordwijk melding gedaan bij Burgemeester Verkleij van Noordwijk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in