Warmond – Corry Knijnenburg-van Hulst (65) is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Carla Breuer maakte dat bekend tijdens de afscheidsbijeenkomst op de laatste werkdag voor Knijnenburgs pensioen. Dat gebeurde digitaal.

Corry Knijnenburg-van Hulst werkte bijna 50 jaar in de zorg en heeft een lange en indrukwekkende staat van dienst. Via de opleiding tot ziekenverzorgende deed ze HBO-Verpleegkunde, de opleiding voor Verpleegkundig Specialist Ouderen en masteropleidingen in Utrecht, Wales en Leuven. Dit alles in combinatie met haar werk en gezin.

In haar rol van geriatrisch verpleegkundig specialist heeft Corry buitengewoon veel betekend voor oudere patiënten. Zij was één van de eerste verpleegkundigen die zich actief inzette voor deze groep. Haar doel: een betere kwaliteit van leven voor oudere patiënten.

Buiten haar werk nam Knijnenburg deel aan landelijke werkgroepen en was ze actief binnen de projectgroep Kwetsbare Ouderen in het Alrijne. Daarnaast gaf ze onderwijs aan zorgverleners en droeg ze bij aan het ontwikkelen van een hedendaagse opleiding van geriatrie verpleegkundigen. Dankzij haar onvermoeibare inspanningen zijn er enorme stappen gezet in de ouderenzorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in