Foto's Fred van der Bent

Noordwijkerhout – Burgemeester Gerrit Goedhart heeft maandagavond een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij vier brandweerlieden die een lange staat van dienst hebben gehad. Ze zijn alle vier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Patrick van der Putten (49 jaar) is werkzaam als beleidsmedewerker vergunningverlening bij de gemeente Noordwijkerhout. Sinds juli 1994 is hij met een korte onderbreking lid van de vrijwillige brandweer van Noordwijkerhout. Hij fungeert als manschap en chauffeur. Hij heeft 21 jaar lang een enorme inzet getoond voor de brandweer.

Dirk van der Hoorn (60 jaar) is werkzaam als chauffeur bij afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden. Sinds 1982 is hij lid van de vrijwillige brandweer. Hij fungeert als manschap. Na meer dan 35 jaar trouwe dienst gaat hij het korps verlaten. Hij toonde altijd een enorme inzet voor de brandweer.

Marten Schoemaker (62 jaar) is tot zijn pensionering in 2015 werkzaam geweest als gevangenisbewaarder. Daarnaast was hij van 1986 tot 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Zaanstad, post Krommenie en sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Noordwijkerhout, waar hij tot december 2016 in repressieve dienst was. Hij fungeerde o.a. als manschap en chauffeur. Hij is momenteel jeugdleider bij de jeugdbrandweer en draagt zorg voor het onderhoud van het materiaal. Indien nodig komt hij in actie bij het organiseren van oefeningen.

Dick Hachmang (53 jaar) is eigenaar van Handelsonderneming Hachmang te Noordwijkerhout. Sinds juli 1997 is hij ook lid van de vrijwillige brandweer. Hij fungeert als manschap en chauffeur. Alle collega’s hebben geprofiteerd van zijn technisch inzicht en vakkennis.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in