Foto: Willem Krol

Noordwijk – Maar liefst twaalf leden van de vrijwilliger brandweer in Noordwijk zijn vrijdagavond onderscheiden. Ab Bakker, Ed Beije, Stefan van den Berg, Cor le Clercq, Cor Hoppers, Bram Meulendijk, Lodewijk Slofstra, Rob Vink, Rob van der Wal, René de Winter, Toon van der Zalm en Richard Zonneveld kregen van burgemeester Hermans een lintje. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de korpsavond in Huis ter Duin. Ze zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nadere informatie van de gemeente Noordwijk over de gedecoreerden (in het kort):

 1. De heer P.A. Bakker is sinds 1981 bij de vrijwillige brandweer. Na diverse scholingen is hij opgeklommen tot het niveau van Brandmeester en Officier van Dienst. Bij de vrijwillige brandweer is hij bevelvoerder, manschap en bijrijder autoladder.
  De heer Bakker is sinds 2011 ook werkzaam bij de Veiligheidsregio Hollands Midden, thans als specialist omgevingsveiligheid, brand, vergunningen.

 2. De heer N.E. Beije werd aangesteld als Aspirant brandwacht en is sinds 1 maart 1988 bij de brandweer. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. De heer Beije is manschap B, chauffeur autoladder/hv/tankautospuit. Hij nam deel aan de werkgroep voor het onderhoud van het rollend materiaal. Hij geeft instructie aan de chauffeurs en de ladderspecialisten. Ook is hij beroepsbrandweer in Rotterdam.

 3. Op 1 juni 1996 werd de heer S.S.P.L. van den Berg aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. Behalve bevelvoerder is hij ook teamleider, instructeur, manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Hij begeleidt oefeningen en geeft les aan collega’s. Daarnaast is de heer Van den Berg beroepsbrandweerman in de Veiligheidsregio Haaglanden, in de functie van bevelvoerder.

 4. De heer C. le Clercq is sinds 1 juni 1996 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is chauffeur op de autoladder/tankautospuit en is actief voor de personeelsvereniging.

 5. De heer C.H. Hoppers werd op 1 mei 1992 aangesteld als Aspirant brandwacht en volgde diverse opleidingen tot Manschap B. Hij is sinds 1 mei 1992 bij de vrijwillige brandweer. Hij is werkzaam bij Estec en wordt de laatste jaren ingedeeld om de oefenavonden bij Estec te begeleiden en de manschappen te beoordelen.

 6. De heer J.A. Meulendijk is sinds september 1998 bij de vrijwillige brandweer. Hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij zit vaak op het eerste uitrukvoertuig en was daardoor bij vele incidenten hulpverlener.

 7. De heer L.D.C. Slofstra is sinds 1 oktober 1999 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. In Noordwijk was hij bevelvoerder en chauffeur autoladder/tankautospuit. Na zijn verhuizing kwam hij op 1 juni 2019 in dienst bij de brandweerpost in Vaassen.

 8. De heer R.T. Vink werd aangesteld als Aspirant brandwacht op 1 oktober 1999. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is bij de brandweer werkzaam als manschap en bijrijder autoladder. Daarnaast zit hij in de regionale werkgroep voor vrijwilligers en begeleidt hij nieuwe leden van de post Noordwijk.

 9. De heer R. van der Wal is sinds 10 juli 1990 bij de vrijwillige brandweer. Hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht en volgde opleidingen tot het niveau Brandmeester/Bevelvoerder. In Noordwijk is hij bevelvoerder, manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Bij zijn werkgever Akzo Nobel is hij ook al 30 jaar lid van de vrijwillige bedrijfsbrandweer.

 10. De heer R.A. de Winter is sinds 1 september 1998 bij de vrijwillige brandweer, waar hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. Bij de post Noordwijk is hij bevelvoerder, manschap, bijrijder autoladder en oefenleider. Ook is hij teamleider van een groep brandwachten en begeleidt hij nieuwe manschappen tijdens hun studie voor de brandweerdiploma’s. Daarnaast heeft hij al jaren de functie van TCO-er (Team collegiale ondersteuning).

 11. De heer A.L. van der Zalm werd aangesteld als Aspirant brandwacht op 1 juni 1996. Hij volgde diverse opleidingen tot Manschap B. Zijn taken zijn manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Ook begeleidt hij schoolklassen bij een bezoek aan de kazerne.

 12. De heer P.L. Zonneveld is sinds 1 september 1998 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is chauffeur van de autoladder/tankautospuit, begeleidt nieuwe collega’s en steekt veel tijd en energie in de werkgroep voertuig/kazerneonderhoud. De heer Zonneveld is de motor van de kazerne Noordwijk en zorgt dat het materiaal altijd operationeel is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in