Foto Andrea Geijteman

Lisse – Zes inwoners van Lisse mogen zich sinds donderdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen, een is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat is Hans Kok (77 jaar), vanaf 2000 intensief betrokken bij het historisch-cartografisch onderzoeksprogramma Explokart. Dit onderzoeksprogramma stelt zich ten doel het cartografisch erfgoed van Nederland te bevorderen. Hij is tevens voorzitter van de internationale IMCoS, gevestigd in Londen. Daarnaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de herbouw van de historische zemelpoldermolen.

Hans Kok

 

Albert Boot (61 jaar) zet zich al meer dan 35 jaar in als vrijwilliger en bestuurslid bij carnavalsvereniging De Gaapstokken. Hij is daarnaast steward bij FC Lisse en was jaren vrijwilliger bij kasteel Keukenhof. Ook heeft hij met een team meegedaan aan de Samenloop voor Hoop in Hillegom en heeft hij veel geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Daarnaast was Boot vele jaren betrokken bij clubhuis Ons Trefpunt.

Albert Boot

Ivonne Heeringa-Bruseker (67 jaar) is al meer dan 50 jaar betrokken bij het vrijwilligerswerk van de EHBO in Lisse. Zo verleent ze assistentie bij diverse activiteiten in Lisse. Ook zette ze een aantal jaar geleden met enkele andere moeders Peuterspeelzaal De Bonte Kriel op. Daarnaast was ze bestuurslid van de Hillegomse zwemvereniging en surfclub Como. Ook het Filmhuis in Lisse kan op haar rekenen.

Ivonne Heeringa

Kees van Eijk (60 jaar) is al ruim 40 jaar vrijwilliger op vele fronten. Zo is hij betrokken bij de radiouitzendingen van Radio Norvicus voor de bewoners van woonzorgcentrum Jeroen in Noordwijk. Met collega-vrijwilligers zorgt hij ervoor dat er 50 uur per week radio wordt gemaakt voor de bewoners. In Beinsdorp verzorgt hij al 16 jaar het licht en geluid van toneelvereniging Ons Genoegen.

Kees van Eijk

Tineke Van der Meulen (76 jaar) heeft zich sinds de jaren ‘60 ingezet voor de protestantse gemeenschap. Zo houdt zij zich bezig met het opzetten en leiden van het jeugdwerk en zette zij de rommelmarkt en boekenmarkt op. Ook is ze al 40 jaar betrokken als ouderling bij de gereformeerde kerk. Daarnaast was ze actief bij het hospice Duin- en Bollenstreek en was zij vijftien jaar bestuurslid van Open Monumentendag.

Tineke van der Meulen

Frans van der Laan (70 jaar) zet zich al ruim 50 jaar in voor FC Lisse. Hij is ‘een leven lang FC Lisse’. Dat doet hij door volop te blijven voetballen en actief te zijn als vrijwilliger. Zo heeft hij zich stevig ingezet om de fusie tussen de voetbalverenigingen mogelijk te maken. Bij de duivenvereniging in Lisse voert de heer van der Laan ook al meer dan 10 jaar vele vrijwilligerswerkzaamheden uit.

Frans van der Laan

Chris van Rooijen (66 jaar) was jaren voorzitter bij speeltuinvereniging Kindervreugd in Lisse. Tegenwoordig organiseert hij de sjoelavonden en het mozaïek steken in de speeltuin. Hij is chauffeur bij de wekelijkse uitstapjes voor bewoners van wooncentrum Bolero en regelt sponsors voor extra activiteiten. Ook is hij actief bij carnavalsvereniging De Gaapstokken en rijdt hij ouderen voor de welzijnsorganisatie.

Chris van Rooijen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in