Foto: Willem Krol

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Tien Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers mogen zich sinds vrijdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Jos Admiraal (71) uit Noordwijk is sinds 1987 vrijwilliger bij en penningmeester van muziekvereniging Echo der Duinen. Naast het verzorgen van de gehele financiële administratie zorgt hij voor het ophalen en verzamelen van oud papier, het organiseren van optredens en concoursen en het onderhouden van de contacten met de gemeente. Sinds 2016 is Jos Admiraal voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex aan de Clusiusweg in Noordwijk. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Corrie de Bruin-Koomen (70) uit Noordwijkerhout was van 1985–1995 vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noordwijkerhout. Ook was zij penningmeester van Badmintonclub Noordwijkerhout. Sinds 1989 is zij actief bij Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Zij doet herstelwerkzaamheden aan de uniformen, draait bardiensten en maakt schoon. Daarnaast is Corrie de Bruin vrijwilliger bij Blaaskapel Nix Dus. Sinds 2000 tenslotte, bezorgt zij het kerkblad van de Sint Victorkerk. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Gerard Dobbe (64) uit Noordwijkerhout zet zich sinds 1993 in voor Duivensportvereniging De Duinklievers. Hij was 10 jaar voorzitter en is op dit moment nog vicevoorzitter. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij de organisatie van de Zuid Limburgse Unievluchten. Bij Zwemvereniging Noordwijkerhout was Dobbe trainer, jurylid en voorzitter. Hij volgde tevens onder meer een trainerscursus en een
cursus voor tijdwaarnemer en organiseerde trainingskampen. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

René Geljon (61) uit De Zilk was 24 jaar lang klusjeman bij basisschool De Egelantier. Van 1993–2019 was hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Stichting Jeugdwerk De Zilk. Sinds 2003 is Geljon actief voor de Stichting Hakuna Matata, onder meer als decorbouwer en toneelmeester. Ook de Sterrenwacht Foucault kan rekenen op zijn inzet. Tenslotte is René Geljon begeleider bij de marsoptredens van Drumfanfare Altesa. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Gerdien van der Linde (61) uit Noordwijk is sinds 1982 bestuurslid van de personeelsvereniging van ’s Heeren Loo. Zij bezoekt zieke en oudere leden. Van 1999–2012 was zij vrijwilliger bij Wandelclub TOP, een wandelclub voor mensen met een verstandelijke beperking verbonden aan ’s Heeren Loo. Zij begeleidde de deelnemers en bood medische ondersteuning. Sinds 2008 is Gerdien van der Linde vrijwilliger bij Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Zij bezorgt daar maaltijden en wandelt met bewoners. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Pierre Roos (71) uit Noordwijk was 16 jaar begeleider van reizen voor reumapatiënten bij het Reumafonds. Van 2006–2018 leidde en begeleidde hij daarnaast zorgvakanties bij European Care & Travel Vakanties. Ook zette hij zich in voor de selectie van nieuwe vrijwilligers en vertegenwoordigde hij de organisatie op beurzen. Sinds 2006 is Roos burgerraadscommissielid bij de gemeente Noordwijk voor het CDA met de portefeuille WMO en het Sociaal Domein. Tenslotte zette hij zich van 1991 tot 2007 in voor de Stichting Kringloopprojecten. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Mark Sijlmans (55) uit Noordwijk doet sinds 2007 onderzoek naar bij oorlogsgeweld omgekomen personen, met name over hen waarover hun familieleden niets of nauwelijks iets weten. Hij richt zich vooral op slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Door zijn grondige onderzoek hebben diverse onbekende graven een naam gekregen en zijn de bijbehorende families op de hoogte gesteld. Ook zette hij zich in voor de komst van een monument voor de slachtoffers van WOl op de boulevard. Daarnaast is Mark Sijlmans sinds 2009 vrijwilliger bij het Hospice Duin- en Bollenstreek. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Joyce Vink-Meijer (72) uit Noordwijk is sinds 1995 vrijwilliger bij de parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee. Zij helpt bij de vieringen, begeleidt ouderen naar de vieringen, bezoekt eenzamen en ouderen en bezorgt de liturgieboekjes bij de ouderen thuis. Daarnaast is Joyce Vink sinds 2004 vrijwilliger bij Zorgcentrum Groot Hoogwaak, waar ze cliënten begeleidt bij festiviteiten en uitstapjes met de rolstoelbus. Ook wandelt zij met cliënten in de rolstoel en verzorgt zij de koffierondes. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Hans van Weezel (75) uit Noordwijk is sinds 1993 voorzitter van de Stichting Klamuze te Noordwijk. De stichting organiseert vijf
keer per jaar klassieke concerten in het Grand Hotel Huis ter Duin.
Sinds 2008 is hij vrijwilliger en voorzitter van de Golfclub Zeegersloot te Alphen aan den Rijn. Tot 2017 was Hans van Weezel ook penningmeester van de Stichting de Liberale Kring. Deze stichting organiseert evenementen met een politiek en cultureel liberaal karakter. Daarnaast was hij penningmeester van de VVD Noordwijk. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

Ineke van Zelst-van der Ploeg (70) uit De Zilk is sinds 1994 medeoprichter, secretaris en bestuurslid van de Stichting De Zilkse Stappers, die de Avondvierdaagse organiseert. Van 1995–2000 was ze medeoprichter van en vrijwilliger bij de Stichting Hakuna Matata en betrokken bij de organisatie van diverse musicals. Sinds 1996 is Van Zelst actief bij Jeugdtheatergroep Tikkie. Voor Drumfanfare Altesa verricht zij sinds 2009 allerlei hand- en spandiensten. Onder de foto het radio-interview.

Foto: Willem Krol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in