Foto's Tiny van der Zwan

Noordwijk – Acht Noordwijkers zijn woensdag Koninklijk onderscheiden. Zeven van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Joop Beugelsdijk werd Ridder.

Joop Beugelsdijk is sinds 2011 bestuurslid en penningmeester van de unie Katholieke Ouderenbond. Daarvoor was hij werkzaam als financieel adviseur van het toenmalige bestuur. Jaren was hij actief bij College Leeuwenhorst in verschillende bestuursfuncties. In de jaren 80 en 90 was hij onder meer penningmeester van de Noordwijkse woningbouw en penningmeester voor de katholieke woningstichting.

Thomas Steenvoorden is sinds 1989 actief als vrijwilliger van het reddingstation Noordwijk van de KNRM. Begonnen als helper aan de wal is hij sinds 2000 schipper van de reddingboot. Thomas Steenvoorden is 250 maal in actie gekomen, waarbij 128 mensen veilig aan wal werden geholpen.

Sjaak Wijnands heeft zich op verschillende terreinen verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Zo is hij sinds 2003 vrijwilliger bij de stichting Kunstklank en vanaf 2011 bij het Cultuurcafé. Ook was hij vrijwilliger bij voetbalvereniging SJC te Noordwijk (1980 – 2012).

Pieter van den Brink maakte Noordwijk een stukje veiliger. Zo was hij medewerker openbare orde en veiligheid van de gemeente Noordwijk. Daarnaast is of was hij lid van de KNRM, de veiligheidscommissie van de zeilvereniging en geeft hij training bij de Noordwijkse IJsclub.

Hans van der Hoeven is penningmeester van Kunstklank, het Kleijnkoor en de wijkvereniging De Oude Dorpskern, inclusief daaronder vallende organisaties als De Tuinmarkt en de Torenklimcommissie.

Ruud van den Berg is sinds 1977 als bestuurslid en vrijwilliger actief bij Radio Norvicus in Noordwijk. Norvicus verzorgt radioprogramma’s voor de bewoners van Jeroen. Hij presenteert, programmeert en redigeert de programma’s.

Marian van Bohemen-Meijer is sinds 1986 vrijwillig actief op vele gebieden. Zo was zij bestuurslid van de Zonnebloem,
afdeling Noordwijk, actief als vrijwilliger bij KWF kankerbestrijding afdeling Noordwijk en wijkvereniging De Oude Dorpskern. Tevens is zij betrokken bij de Samenloop voor Hoop, Allerzielen in het Licht en de muzikale kerstwandeling.

Cora Vliet-Vlieland-de Wit is actief binnen de Noordwijkse politiek, voorzitter van de Stichting Huurderbelangen Noordwijk, zeer actief binnen de katholieke parochie, voorzitter van de cliëntenraad van Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak en suppoost bij museum Noordwijk. Zij heeft een groot sociaal hart voor met name de minder bedeelden.

Cora Vliet Vlieland
Hans van der Hoeven, via Facetime
Joop Beugelsdijk
Marian van Bohemen
Ruud van den Berg
Sjaak Wijnands
Thomas Steenvoorden
Pieter van den Brink
Tijd voor champagne

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in