Foto's Fred van der Bent

Noordwijkerhout – Acht Koninklijke onderscheidingen waren er deze Koningsdag in Noordwijkerhout: zeven Leden en één Ridder: Jan Brouwer.

Henriëtta Floris-Prins was van 1974 tot 1980 voorzitter van Volleybalvereniging Van Nispen in De Zilk. Daarnaast coördineerde zij in De Zilk tien jaar lang de collecte voor de Nederlandse Hartstichting. Ook is ze actief voor de Heilig Hart-parochie in De Zilk, bestuurslid van een afdeling van Vrouwen van Nu, voorzitter van de KBO De Zilk en collectant voor diverse fondsen.

Jaap Walen is ringmeester bij verschillende paardensportverenigingen. Van 2001 tot 2015 was hij bestuurslid van Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN). Hij organiseerde o.a. de Scootmobielentoertocht, rijvaardigheidscursussen voor de scootmobiel en viswedstrijden voor jongeren met een handicap. Ook was hij bestuurslid van de KBO-afd. De Zilk en nog steeds is hij dat van Veilig Verkeer Nederland – Hillegom. In 2011 werd Jaap Walen vrijwilliger van het jaar.

Jacqueline Horsthuis, is of was actief voor de EHBO vereniging Noordwijkerhout, het Jan Verweij Natuurcentrum in Noordwijk en VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland in Noordwijkerhout. Ook was ze jarenlang collectant voor de Hartstichting.

Sjaak Geerlings was actief bij Tennisvereniging De Boekhorst en is sinds 2002 bestuurslid bij bridgevereniging Het Juiste Bod. Ook bij Golfbaan Tespelduyn is hij actief. Daarnaast stond Sjaak Geerlings voor familie en vrienden altijd klaar met advies en praktische ondersteuning bij verbouwingen. Altijd erop gericht om anderen te helpen zonder er een vergoeding voor te vragen.

Piet Heemskerk was 20 jaar actief voor de Noordwijkse Reddingsbrigade. Hij gaf zwemles aan kinderen in Noordwijkerhout, was tot 2012 voorzitter van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade en is daar nog steeds actief als vrijwilliger. Daarnaast verzorgt en onderhoudt Piet Heemskerk de begraafplaats van de Sint Jozefkerk en is hij maaltijdbezorger bij gezondheidscentrum Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout.

Marion Radford is sinds 1996 actief bij Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve. Jarenlang was
Van 1998 tot 2006 was zij hulpouder bij de Regenboogschool in Noordwijkerhout. Daarnaast verzorgt zij lessen Duits (haar moedertaal) voor een student van de lerarenopleiding Duits.

Jan Brouwer was tien jaar lang bestuurslid en activiteitenbegeleider van Stichting Sport en Recreatie Gehandicapten Bollenstreek, nu De Zevensprong in Sassenheim. In 1982 richtte hij een project op waarin mensen zonder werk op vrijwillige basis hun ervaring en deskundigheid konden inzetten. Daarnaast was hij actief voor oudervereniging Sien en Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout. Van 2001 tot heden is hij medeoprichter, burgerraadslid, raadslid en vrijwilliger bij GroenLinks, afdeling Noordwijkerhout-De Zilk. Ook voor Werkwinkel De Tweede Kans Noordwijkerhout-De Zilk zet Jan Brouwer zich in, net als voor het Platform Landschap Duin- en Bollenstreek. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Hertogh was van 1956 tot 2016 medeoprichter, bestuurslid en vrijwilliger van de Avond4daagse Noordwijkerhout. Ook bij wijkcarnavalsvereniging De Vikings was hij actief, net als bij het herenkoor Sint Caecilia, ’s Heeren Loo Noordwijk, shantykoor ’t Bollenhart en het seniorenorkest CON in Noordwijkerhout.

Henriëtta Floris-Prins
Jaap Walen
Jacqueline Horsthuis
Jan Brouwer
Jan Hertogh
Marion Radford
Piet Heemskerk
Sjaak Geerlings

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in