Foto: schaatspeloton.nl

Warmond/Lisse – In Den Haag heeft Lisa van der Geest zaterdag de eindoverwinning in de nationale Marathon Cup veiliggesteld. De schaatsster van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC), die na dit seizoen stopt als topsporter, eindigde in de laatste wedstrijd van de marathonschaatscompetitie als vijfde. Dat was ruim voldoende om de beker en de laatste oranje leiderstrui in ontvangst te mogen nemen. Van der Geest moest een week eerder de voorlaatste etappe van de Marathon Cup aan haar voorbij laten gaan na een positieve coronatest waardoor voorafgaande aan de finale de eindoverwinning voor de Lissese nog allerminst zeker was. De Uithof, waar de finale verreden werd, is de ijsbaan waar Van der Geest jaren heeft getraind voordat ze met de Trainingsgroep Bollenstreek naar de ijsbaan in Haarlem verhuisde als nieuwe thuisbaan.

In de eindrangschikking van de Marathon Cup plaatsten ook andere schaatsers van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC zich goed. Loesanne van der Geest en Iris van der Stelt staan vlak na elkaar op een knappe 7e en 8e plaats. Anne Leltz sluit het kunstijsseizoen af met een 22e plaats. Bij de mannen eindigde Mark van der Hulst op het tweede niveau op een 14e plaats. Kees Heemskerk werd 46e, terwijl de vier Trainingsgroep Bollenstreek-schaatsers met hun team Omzorg particuliere thuiszorg de 9e plek bezetten in de eindstand van het ploegenklassement.

De marathonschaatsers reizen nu nog af naar Zweden waar ze op het zee-ijs van de Bothnische Golf komende weken de Natuurijs Grand Prix rijden. In de stad Luleå steeds eveneens ook het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs op het programma.

Nieuwe generatie marathonschaatsers in actie bij NK, prijs voor Patricia Koot

In Den Haag stond ook de nieuwe generatie marathonschaatsers van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC al te trappelen. Tijdens het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor junioren kwamen zeven leden in actie. De meeste bij de jongste jongenscategorie Junioren C, waar Kai-Arne Ottenhof 13e werd, Thibaut Vos 18e, Floris Wender 23e en Kyenno Frederikze 46e. Mara Vergeer was bij de meisjes Junioren C goed voor een 14e plaats. Bij de jongens Junioren B toonde Rens Vergeer zich sterk met een mooie solo aanval waarmee hij de snelle jongens bijna leek te verschalken en de Nederlandse titel binnen handbereik leek. Achter de Warmonder kwam echter helaas toch nog een achtervolging opgang waardoor hij 2 ronden voor de finish nog werd bijgehaald en moegestreden genoegen moest nemen met een 16e plaats. Bij de meisjes Junioren B was er wel prijs voor de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC. Hier moest er een fotofinish aan te pas komen om te bepalen of Patricia Koot zilver of brons zou krijgen. De beelden toonden de Sassenheimse op de derde plaats al kreeg ze bij de huldiging toch het zilver omgehangen. Zo klein waren de verschillen dat de organisatie het even ook niet meer wist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in