Warmond – Lisa van der Geest heeft zaterdag de marathon op het ijs van de Haagse Uithof gewonnen. Het was een ’thuiswedstrijd’ voor de deelnemende WIJC-ers. Leander van der Geest blijft bij de beloften leider in het klassement.

Om 17.45 uur startten de heren Beloften voor hun 100 ronden. In de eindsprint van de grote kopgroep reed Ruud Slagter naar de eerste plaats. Hij was en is drager van het witte pak, leider in het jongerenklassement.  Leander van der Geest (WIJC en marathonploeg sportchalet Viehhofen) werd tweede en houdt zijn eerste plaats in het algemeen  tussenklassement en dus rijdt hij in de volgende wedstrijd weer in het oranje leiderspak. De derde plaats was voor Casper de Gier die in het tussenklassement ook die plek bezet. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport.nl) reed met zijn 13e plaats in de punten.

Om 19.15 uur statte het damespeloton. Tachtig ronden moesten zij rijden. Er waren wat uitlooppogingen maar niemand kon een ronde voorsprong nemen. Met nog zo’n 14 ronden te gaan, lukte het een groepje om weg te komen. Een kopgroep van 6 bleef het peloton voor en Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl) was net even sneller dan Ineke Dedden (2e) en Anne Tauber die 3e werd.  Een finishfoto moest de uitslag bevestigen.
Iris van der Stelt (WIJC en mkbasics.nl), die probeerde het peloton af te stoppen toen Lisa weg was, finishte op de 10e plaats.  Anne Leltz (WIJC en A6) die in de beginfase ook vaak voorin te vinden was, finishte als 36e en Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) werd 53e.

Foto: @schaatspeloton

— 

Derde Teylingse Interclub Schaats Challenge voor de jeugd in Leiden

In de Schaatshal in Leiden werd zaterdag voor het derde seizoen een interclubwedstrijd georganiseerd voor de jonge rijders van de Warmondse IJsclub en voor de schaatsers van STS-KGM (Schaatstrainingsgroep Sassenheim-Kagermeer). Dit is voor hen de eerste wedstrijd van het seizoen, en voor een aantal kinderen de eerste wedstrijd op de schaats.
Heel vroeg, om 6.45 uur startten de wedstrijden voor de benjamins, de mini’s de welpen en de pupillen en junioren C en B.
Er werden weer veel persoonlijke records gereden, slechts negen kinderen reden niet op elke afstand een PR. Zes keer werd de tijd beïnvloed door een val, vooral kinderen die ook al op 400m banen rijden, hebben vaak moeite met hoge snelheid in de krappe bochten in Leiden.
De benjamin Thomas van der Zwet eerst één ronde en daarna twee. De iets oudere mini’s en welpen reden tweemaal twee ronden, de pupillen en junioren reden 2 ronden en 4 ronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in