Lisse – Er is geen enkele financiële ruimte voor de gemeente. Dat was de conclusie dinsdag tijdens de bespreking van de begroting voor 2023 van Lisse. De hele gemeenteraad was in overeenstemming dat het roer om moet, maar voormalig oppositiepartij VVD en SGP-CU waren kritisch dat de urgentie pas de laatste jaren wordt gevoeld.

Vincent Scheurwater (SGP-CU) noemde de oplossingen om geen tekort te hebben als gemeente eenmalige meevallers, maar er is geen echte structurele oplossing. Zowel VVD als SGP-CU zet vraagtekens bij de kosten die de gemeente moet maken voor de gebouwen die ze in bezit heeft.

Wethouder Van der Zwet gaf aan de afgelopen jaren wel bezig te zijn geweest met het beter begroten, maar wil ook de samenleving niet kapot bezuinigen. Volgende week zal tijdens de raadsvergadering om goedkeuring worden gevraagd voor de begroting.

1 REACTIE

  1. Bezig zijn is wat anders dan actief aan werken….. de wethouder kan beginnen zijn jasje uit te doen, mouwen oprollen en met een grote dosis verantwoordelijkheid zijn schouders er een keer onder zet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in