Archieffoto Eline van Egmond

Lisse – Ondanks tegenvallende resultaten heeft de meerderheid van de gemeenteraad van Lisse voor verdere regionale economische samenwerking tot 2026 gestemd. Alle partijen behalve de PvdA-GL stemde donderdag voor het voorstel.

Richard van der Wiel (PvdA-GL) stelde voor om geld te beloven voor één jaar en bij positieve resultaten de rest van het budget toe te kennen. Andere partijen waren het eens dat de nieuwe samenwerking goed gecontroleerd moet worden, maar dat daar niet het budget voor de komende jaren van afhankelijk moet zijn. ‘Het is een investering, geen kosten,’ vindt Nieuw Lisse.

Specifiek wil PvdA-GL dat er gekeken wordt naar welke stappen binnen een jaar zijn gemaakt in de bollenteelt als voorwaarde voor de samenwerking. Het CDA en de VVD konden zich niet vinden in dit voorstel. Al na een jaar de ambities van de bollensector evalueren is te snel en ook maar één onderdeel van de economische samenwerking.

Het voorstel van de PvdA-GL, dat daarnaast ook nog opriep tot het anders uitgeven van projectgeld, kon niet rekenen op steun van de andere partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in