Foto pb

Lisse – De Onroerend Zaak Belasting (OZB) gaat in Lisse met 10% omhoog. Het is een van de vele maatregelen om te zorgen dat de begroting er de komende jaren minder slecht uit ziet. Lisse komt in 2020 2,4 miljoen euro te kort, in 2021 en 2022 1,3 miljoen en in 2023 1,4 miljoen en moet daarom bezuinigen. De OZB gaat niet alleen omhoog, ook het afvalsysteem wordt kostendekkend gemaakt. B & W kijken nog naar verlaging van de rioolheffing om daarmee de gemeentelijke belastingdruk niet te hoog te maken. Vanwege de tekorten worden nieuwe plannen geschrapt. Extra opsporingsambtenaren, herinrichting gemeentehuisplein, openbaar groen, reconstructie Heereweg/Laan van Rijckevoorsel gaan niet door. De bodem van de reserves is ook in zicht. De gemeenteraad buigt zich op 29 oktober over de begroting.

4 REACTIES

  1. Gemeenten , provincies en het rijk moeten bij bezuinigen eerst snijden in het eigen vlees, net zoals dat gebeurt in het bedrijfsleven.
    Wij zijn klanten van de gemeente en moeten het weer oplossen = meer betalen.
    Denkt u dat een bedrijf dat ook gaat vragen aan haar klanten.

    Dus bij tekorten moet de gemeente gewoon gaan bezuinigen en bezuinigen is niet plannen schrappen, nee bezuinigen is ingrijpen in de eigen organisatie.

  2. Wat een wanbeleid, terwijl men wist dat het rijk minder bijdraagt.
    Regeren is vooruit zien maar dat is hier niet van pas, dus na alle mooie verkiezing beloften toch maar de inwoners meer belasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in