Lisse gaat voor meer circulaire houtoogst

Foto Bollenstreekhout.nl

LISSE – De gemeente gaat onderzoeken of er structurele samenwerking mogelijk is met de startup Bollenstreekhout, een platform voor circulaire houtoogst. Het college heeft deze opdracht meegekregen in een motie die donderdag tijdens de raadsvergadering werd ingediend door CDA, D66, NieuwLisse en SGP-CU. 

Bollenstreekhout reserveert voor elke geoogste boom middelen die zorgen dat drie nieuwe bomen herplant kunnen worden. Dit past binnen het doel van Lisse om in 2040 circulair te zijn. Daarnaast zal de gemeente onderzoeken of er een rol kan liggen voor de MareGroep voor de houtverwerking. 

De motie roept het college ook op om nieuwe aanbestedings- en/of uitbestedingscriteria op te stellen voor het oogsten, beheren en onderhouden van bomen waarbij circulariteit, lokaal hergebruik en herplant centraal staan. De motie werd door de meerderheid van de partijen ondersteund, alleen de VVD stemde tegen. Zij vonden de motie overbodig, omdat de gemeente al inzet op het herplanten van bomen. De motie werd door de andere partijen als een aanvulling gezien, omdat het tot meer structurele samenwerking kan leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in