archieffoto

LISSE – De gemeenteraad heeft donderdag een motie aangenomen van CDA, PvdA, D66 en NieuwLisse waarin het college wordt gevraagd om de voors en tegens op een rij te zetten van privé oplaadpunten voor elektrische auto’s op het eigen terrein van inwoners.

De privé oplaadpunten zouden een uitkomst kunnen bieden, omdat er nog relatief weinig openbare laadpalen beschikbaar zijn en de verwachting is dat het bezit van elektrische auto’s fors zal groeien de komende jaren. Een privé oplaadpunt is voor de gemeente goedkoper en heeft als voordeel dat energie van eigen zonnepanelen kan worden opgeslagen in de eigen auto. Het publieke elektriciteitsnetwerk wordt hierdoor minder belast. Wel is het zo dat de meeste huizen in Lisse geen eigen oprit hebben, waardoor de kabels van de laadpalen mogelijk over de stoep heen moeten lopen.

Mocht de uitkomst van de analyse positief zijn, vragen de partijen het college om uiterlijk 1 februari 2021 met een voorstel te komen om het gebruik van privé laadpunten op eigen terrein te stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in