Lisse – De gemeente Lisse gaat op korte termijn in gesprek met de provincie en Keukenhof over de verkeersproblemen van afgelopen Paasweekeinde. Volgens burgemeester Spruit is er aan extreme verkeerssituaties in bijzondere weersomstandigheden niet veel te doen. Spruit had dinsdag al met de gedeputeerde gesproken. Twee oplossingen zijn al eerder besloten volgens Spruit: de zuidelijke ontsluitingsweg behorende bij het project Duinpolderweg en de Hoogwaardige Openbaar-vervoersverbinding (HOV) van Noordwijk naar Schiphol met brug bij Lisse. Verder staat alles open: opening treinstation Lisse, maximum bezoekers Keukenhof en maatregelen bij doorvoer op rotondes.

7 REACTIES

 1. Maximum bezoekers Keukenhof mag nooit een optie zijn lijkt me, gaat uiteindelijk tegen je werken.
  Station open tijdens Keukenhof wel. En maatregelen bij rotondes

 2. Het probleem dit weekend was in hoofdzaak niet de doorstroom, maar het aantal parkeerplaatsen. De regio liep vooral vast omdat de parkeerplaatsen van Keukenhof vol zaten. Met meer parkeerruimte had de boel niet totaal vast komen staan. Natuurlijk kan ook de doorstroom beter, maar dat is al jaren bekend. Want elk jaar staat er met grote regelmaat een file met Keukenhofbezoekers. Nu worden de problemen van afgelopen weekend gebruikt om een oud/bekend probleem aan te kaarten. Maar met betere toegang waren de parkeerplaatsen nog altijd volgelopen en staat het verkeer alsnog vast.

 3. waarom niet rederijen met de rondvaart boten of pendelbootjes erbij betrekken ..
  dan kan er bijne overal vandaan naar keukenhof gevaren worden . dus parkeren op diverse lokaatsies .
  en misschien zelfs in combinatie met een rondvaartje afhankelijk van de lokatie waar de boot vandaan vertrekt.
  persoonlijk zou ik dat leuk vinden en is ook wel interresant voor bus reizen

 4. Als de Keukenhof open is is het altijd ellende en lijkt ieder jaar erger te worden. Als ik voor mijn werk door de Bollenstreek moet en toevallig de kant van Lisse op moet mag je wel een uur extra rekenen.

 5. De n207 bij Hillegom moet door getrokken worden naar de n206 Noordwijkerhout. Met een vierbaansweg en met een brug over de kruispunten bij McDonald’s Hillegom.
  Daarna als de n207 en n206 met elkaar verbonden zijn.achter de steenfabriek Hillegom een nieuwe verbindingweg maken voor intree Keukenhof. Die aansluit op de n206 en n207 .De brug over de Ringvaart bij n207 moet vervangen worden door een tunnel onder de Ringvaart. Op deze wijze kan iedereen genieten en werken in de Bollenstreek.

 6. Misschien een optie om alleen op speciale dagen zoals Pasen en bloemencorso online kaarten te bestellen. Dan heb je niet meer de chaos en dat mensen voor niets in de file staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in