Lisse – Lisse had zaterdagmiddag met name in de eerste helft veel moeite met de IJsselmeervogels. Er werd thuis verloren met 0-2.

Na ruim twintig minuten viel de openingsgoal. Mike van der Laar kreeg de bal en gooide deze in het strafschopgebied. De voorstopper van de thuisploeg was mee naar voren gekomen en kopte raak: 1-0. IJsselmeervogels leek de wedstrijd in het slot te gooien. Aanvaller Ali Akla liet zich terugzakken naar het middenveld en bediende in de 20e minuut met een fraaie pass door het hart van de verdediging middenvelder Van der Laar en die vond de verre hoek: 2-0. FC Lisse kon niks terugdoen en liep de hele 1e helft achter de feiten aan.

FC Lisse liet zich na de thee wel gelden. Bas Buimer en Justin Valk kregen beiden meerdere kansen op de aansluitingstreffer, maar de uitstekend keepende Jaimy Schaap stond steeds in de weg. In de omschakeling kreeg IJsselmeervogels kansen om de wedstrijd definitief te beslechten, maar het was in de afronding te slordig. De achterstand bleek nog niet genoeg, want Buijs en Tarani vielen uit met blessures. Vlak voor tijd schoot Van der Werff de – volgens eigen zeggen totaal verkeerd geraakte – bal hard de dug-out van de tegenstander in. Goed voor zijn 7e gele kaart en hij moet volgende week in de cruciale wedstrijd tegen FC Lienden aan de kant staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in