Foto PB

Lisse – Het woonprogramma 2020-2034 ligt tot en met 8 september ter inzage in Lisse. Dit zijn volgens de gemeente de belangrijkste zaken:

·         Er komen in Lisse meer betaalbare woningen, voor mensen met een kleine portemonnee. Denk hierbij aan sociale huurwoningen, koopwoningen met een prijs van maximaal 250.000 euro of huurwoningen met een huur tot 1.000 euro. Het college wil dat van alle nieuwe woningen, 60% in deze categorie valt.

·         De gemeente gaat grond die zij zelf in eigendom heeft, inzetten om woningen voor starters en senioren te ontwikkelen.

·         Voor de betaalbare woningen wil de gemeente afspraken maken voor wie die woningen zijn bedoeld; dit wordt vastgelegd in een doelgroepenverordening. De woningen mogen ook alleen worden bewoond door de mensen voor wie ze zijn bedoeld; dit heet een zelfbewoningsplicht.

·         De gemeente spant zich in om passende huisvesting te vinden voor verschillende doelgroepen, waaronder arbeidsmigranten en maatschappelijke zorg.

·         Niet alleen nieuwe woningen zijn duurzaam maar ook bestaande woningen en wijken wil de gemeente duurzaam klaar maken voor de toekomst.

Klik op hier voor het totale programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in