foto PB

Lisse – Gemeente Lisse wil samen met politie, justitie en andere partijen ook het komend jaar stevig inzetten op het tegengaan van ondermijning, woonoverlast, maatschappelijke onrust en cybercrime. Daarnaast besteedt de gemeente met partners speciale aandacht aan de aanpak van overlast en criminaliteit door jongeren, woninginbraken, verkeersveiligheid en huiselijk geweld. Dit blijkt uit het Veiligheidsjaarplan van B&W.

In 2020 was de coronacrisis van grote invloed. Politie en BOA’s waren zoveel tijd kwijt aan de handhaving rondom corona dat ze ander werk hebben moeten laten liggen. Inwoners en ondernemers zijn in 2020 meer slachtoffer geworden van cybercrime. Dit is een landelijke trend. Het college wil in 2021 actief inzetten op bewustwording hierover. Zo organiseren de politie en Bureau Halt in het najaar een informatieve dag over ‘money muling’ voor leerlingen van het Fioretti College. Met ‘money muling’ (geldezels) misbruiken criminelen bankrekeningen van jongeren.

Bij de aanpak van jeugdcriminaliteit en overlast is vooral preventie van belang. Het vroegtijdig signaleren van zorgwekkende ‘gevallen’ op school, door jongerenwerker, politie en boa’s is cruciaal. Verkeersveiligheid is dit jaar toegevoegd in het Veiligheidsjaarplan 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in