Archief: AS Media

Lisse – De gemeente Lisse gaat inwoners informeren hoe je goed hout kan stoken zonder overlast. Dit werd donderdag besloten naar aan leiding van een motie van PvdA-GL en het CDA. Bas de Weijert (PvdA-GL) wil schoorsteenbranden, gezondheidsrisico’s en burenruzies voorkomen met deze informatie.

Nieuw Lisse en SGP-CU konden zich niet vinden in het voorstel. Zij noemen het goed stoken eigen verantwoordelijkheid en een campagne betutteling van de overheid. Wethouder Austie ging wel in op het verzoek en gaat nu als start een verwijzing zetten op de duurzame pagina’s van de gemeente.

4 REACTIES

  1. ” Goed hout stoken zonder overlast?” De gemeente Lisse heeft de pretetentie inwoners goed voor te lichten over houtstook. Beste gemeente, houtstook bestaat voor 1/3 deel, 33,3 %, uit stikstof. Heeft u zichzelf wel goed laten voorlichten?

  2. Beter informeren dan verbieden. Onder de beste omstandigheden kun je zelfs 90% rendement halen. En al helemaal als je niet speciaal omrijdt voor je hout en wat anders toch werd weggegooid.

  3. Zou de gemeente aanbevelen om ook beter te handhaven op het verstoken van hout in die leuke vuurkorven die nog steeds vaak gebruikt worden in de tuin. Niet alleen nul rendement, alleen maar stikstof, dusbehoorlijk vervuilend en zorgt voor burenoverlast zelfs zo erg dat je luchtroosters moet sluiten om de stank buiten te houden…. Welk nummer kan ik bellen als de korf in de buurt weer aangaat??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in