Bollenstreek – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn donderdag op bezoek in de Duin- en Bollenstreek. Het bezoek begon in Lisse bij voetbalclub FC Lisse. Daar werd gesproken werd met voorzitters van zeven voetbalclubs over het feit dat zoveel verenigingen in deze streek op zo’n hoog niveau spelen. Een schoolklas was ook bij de ontvangst. Daarna spraken de Koning en Koningin met de vijf burgemeesters uit de Duin- en Bollenstreek over bestuurlijke ontwikkelingen en samenwerking in de Duin- en Bollenstreek.

Daarna ging het koningspaar naar bollenbedrijf W.F. Leenen aan de Loosterweg in Voorhout.

Koningspaar bij W.F. Leenen (Foto: Richard van Egmond)
Foto: Richard van Egmond

Na W. F. Leenen ging het naar The Tulp Barn aan de 3e Loosterweg in Hillegom. Romy Ruigrok gaf daar een rondleiding.

Foto: Richard van Egmond

Vervolgens ging het naar Katwijk waar gesproken werd over toerisme. Daar was Willem Heemskerk namens het Bloemencorso Bollenstreek bij.

In Noordwijk werd als laatste het Space Business Innovation Centre bezocht.

En zo kwam er een einde aan het bezoek, met een tevreden Koningin Máxima.

3 REACTIES

  1. Wat heeft het nu voor zin, en wat kost het wel niet, zo’n “werkbezoek” van een gedateerd “koningspaar?” Ze hebben geen enkele invloed op maatschappelijke processen. Ik lees net dat de Koningsdag in Maastricht 1.5 miljoen euro kost. Waanzinnig en schandalig.

  2. ik ben het niet eens met Arie! omdat het konings paar belang stelling heeft voor de bollen streek en de inwoners ook. dat het geld kost doet niet terzake. !!

    • “Dat het geld kost, doet niet ter zake?” Er gaan jaarlijks al veel te veel miljoenen naar koning, koningin en kinderen! Achterhaald instituut,h het koningshuis. Afschadden!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in