Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Door de hele gemeente zijn aanvragen binnengekomen voor het huisvesten van ruim 2.900 arbeidsmigranten. Dat blijkt uit een ‘overzicht van mogelijke locaties voor tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten’, dat de gemeente openbaar heeft gemaakt.

Hierop staan zo’n 70 adressen, waar arbeidsmigranten kunnen wonen. Veel van die plekken worden door de gemeente afgewezen, maar er zijn ook locaties, waar de kans groot is, dat arbeidsmigranten welkom zijn om te wonen.

Dan gaat het bijvoorbeeld om de Langevelderlaan 37C (100 plekken), Gerleeweg (2 x 150 plekken), Zilkerbinnenweg 88 (50 plekken), Delfweg 58 (50 plekken), Duinwetering 101 (het oude politiebureau: 100 plekken) en het terrein Noordwijkerduin (300 plekken).

9 REACTIES

 1. Gemeente zorg voor echte en goede en betaalbare huisvesting en behandel deze hardwerkende mensen niet als vee ! (schandalig)
  Het is net als met een huisdier, als je er niet voor kan zorgen haal ze dan niet in huis.

 2. Wij zullen dit land toch zeer snel anders moeten gaan organiseren.We hebben voor onze jeugd geen woning, er is schaarste aan gas. Het stroomnet kan de vraag aan stroom niet meer aan. Kortom direct stoppen met het toelaten van vreemdelingen hoe triest dat soms ook is. En daar bedoel ik ook de uitbuiten van arbeids migranten mee. Trek all kaarten bakken maar eens open dan zijn we direct klaar. En geen nee je doet gewoon mee in dit land als je mee kan doen. Dit klinkt misschien hard en zielig maar het is de enige manier om uit de crises te komen. Pamperen helpt niemand verder.

 3. Ga jij in het land werken pak die lui die hier clandestien zijn en zet ze aan het werk hebben ze ook geen tijd om te roven en mensen lastig gevallen hoe kan het dat ze in Denemarken die lui zo het land uit hebben ze kosten klauwen met geld .En wij maar belasting betalen .

 4. Ja hoor kom maar plek zat!! Onze kinderen blijven wel tot hun 40ste thuis wonen, om deze hardwerkende medemens een woning te gunnen.
  En dat je nachtrust er als buurtbewoner minder van word, aangezien ze overdag geen tijd hebben om te bellen en klussen in hun huis, nemen we voor lief. (Uit ervaring sprekend)

  Laat de mensen die dit verzonnen hebben, ze lekker zelf in huis nemen als ze het zo zielig vinden!

  Eerst onze kinderen, en ouderen die eventueel kleiner willen gaan wonen!

 5. En hebben omwonenden ook nog een stem in dit verhaal?
  Het gaat over behoorlijk wat aantallen!

  Onder andere jongeren uit de gemeente zelf kunnen geen (betaalbare) woning krijgen in de gemeente Noordwijk en dan lees je dit.

 6. Helemaal eens met B. Randing, volgens statistieken behoort Nederland bij de 4 dichtbevolkte landen van de wereld. Als het lukt o.a. door immigratiestop en alleen kinderbijslag voor 2 kinderen, het aantal inwoners terug te brengen naar 15 miljoen dan is m.i. het totale milieu probleem opgelost (stikstof en Co2) ook zijn er dan genoeg woningen en ook geen files meer. Mocht dit lukken in een tijdsbestek van b.v. 100 jaar dan komt er meer leef en woonruimte voor de inwoners wat zeker de rust en het overzicht in ons land ten goede komt.
  Natuurlijk zal hierdoor de economie lager worden maar dat geldt dan voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in