Bollenstreek – De Lokale Omroep is een petitie gestart. De Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet worden opgeroepen te investeren in de lokale publieke omroep.

Volgens de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroep vragen de toenemende eisen aan de omroepen steeds meer technische aanpassingen en specialistische kennis. Zo moeten websites up to date blijven en de sociale media worden bediend en er moet worden geïnvesteerd in apparatuur. Dat geld is er niet. Het bedrag voor de lokale omroepen in het Gemeentefonds is lang niet voldoende om alle taken goed te kunnen uitvoeren. Inmiddels verkeert één op de drie lokale omroepen in een financieel zwaar weer. Bij de 260 lokale omroepen in Nederland, waaronder Bo, werken in totaal 500 lokale journalisten, redacteuren, technisch personeel en meer dan 20.000 vrijwilligers.

De petitie is te vinden op https://investeerinlokaleomroep.petities.nl/

 

3 REACTIES

  1. Niemand die ik ken kijkt of luistert naar de lokale omroep en de website is niets meer dan een doorgeefluik en heeft niets met journalistiek te maken. Stoppen met subsidie aub.

  2. Er moet een regio-omroep komen die van Alphen tot de kust werkt met goed nieuws uit die regio, zeg maar de kop van Zuid Holland. Dat is groot genoeg voor adverteerders…zoiets als wat vroeger Omroep Rijnland was en dat door lokale bestuurders, die graag een eigen radiozendertje wilde hebben, de nek is omgedraaid. IPV kansen door de grootte te houden die het had werd het drastisch verkleind, verbokkeld; overal studios en overal zenders….pfff. Kost wat!.
    En logisch dat je niet luistert naar een zender van het goedbedoelde lokale amateurniveau. Men heeft de knowhow niet, werkt niet samen en is aangewezen op iedereen die binnenkomt en een plaatje wil draaien. Maak het serieus door een goede opzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in