Loop tegen Kanker gaat door en zoekt nieuwe projecten

Vorig jaar vond de zevende editie van het Warmondse evenement plaats. Foto: Mary van de Laak

Warmond – De organisatie benadrukt dat de inschrijving voor de Warmondse Loop tegen Kanker nog open staat. Dankzij vijf nieuwe bestuursleden wordt dit jaar op zondag 7 oktober weer gewandeld/gerend om geld op te halen voor verschillende aan kanker gerelateerde projecten.

Even leek het erop dat vorig jaar de laatste editie van het evenement was door een gebrek aan vrijwilligers. Na een noodoproep van de organiserende stichting heeft zich echter een aantal mensen aangemeld, waardoor de achtste Loop tegen Kanker in aantocht is. Voor wandelaars is een route van 10 of 20 kilometer uitgezet. Hardlopers kunnen kiezen tussen de 5 of 10 kilometer, dwars door Voorhout, Warmond en Sassenheim. Hoewel de Loop tegen Kanker niet alleen om het inzamelen van geld draait, wordt gemiddeld zo’n 25.000 euro opgehaald.

Een deel van dat bedrag wordt door een eigen stichting gebruikt om wensen van patiënten uit te laten komen. Zo werden al eens mensen verrast met een K3-feestje, een bloemschikcursus en een dagje uit met de familie naar attractiepark Duinrell. Naast de vaste goede doelen staat elk jaar één hoofddoel centraal. Eerder waren dat bijvoorbeeld de inloophuizen in de regio. Het hoofddoel van dit jaar staat nog niet vast, dus iedereen die een organisatie weet welke past in het profiel van de Loop tegen Kanker mag dat laten weten door te mailen naar [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in