Foto's Andrea Geijteman

Noordwijk – In de stromende regen heeft wethouder Hans Bakker donderdagmiddag de officiële opening verricht van de Losplaatskade.

Op de plek waar voorheen de gasfabriek en de gemeentewerf gevestigd waren, zijn 49 woningen gebouwd. Exact vier jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt. Het wijkje is gebouwd in de stijl van de oude dorpskern met gevels in verschillende stijlen, verschillend metselwerk en klinkertjes. Ook is de historische watergang teruggebracht. Die sluit aan op de bestaande Woensdagse wetering.

De wethouder onthulde bij de opening een oude windmeter. Die was in gebruik bij de gasfabriek en symboliseert het verleden van de woonwijk.

4 REACTIES

  1. De windmeter lag al in de oud ijzer bak van de sloper om weg gegooid te worden , toen een oplettende burger dit zag en actie ondernam en het gemeentehuis belde. Zo is het bewaard gebleven met dank aan de burger.

    • Heel kort daarvoor had een attente ambtenaar, begonnen op de Losplaats, later gemeentehuis, hiervan al melding gemaakt. Deze meldingen zijn waarschijnlijk gelijktijdig binnengekomen.
      Wakker geschud, NOOIT bij stil gestaan, is er direct actie ondernomen om het ornament terug te kopen!

  2. Leuke wijk, helaas gemiste kans met die duikers, met hoge bruggen hadden deze huizen een aanmerkelijke meerwaarde doordat ze mogelijkerwijs aan vaarwater kunnen liggen, in de toekomst een herkansing voor het Buijze-pers terrein?

  3. Mooie wijk maar dat stilstaande water gaat echt stinken en met die hoge kade muren hoop ik dat er geen kind in vald ,Maar daar hebben ze rekening mee gehouden touw voor de katten .Dit was tevoorzien elke leek weet dat stilstaand water gaat stinken.Wat zitten er voor mensen op dat gem huis .En arcitecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in