Noordwijk – Kopers van nieuwe sociale huizen moeten er zelf in gaan wonen en mogen hun bezit niet meer binnen de kortste keren met vette winst doorverkopen aan een ander.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat hiermee de door de gemeenteraad aangenomen motie ‘Zelfwoonplicht’ van het CDA en Lijst Salman Noordwijk wordt uitgevoerd. Bij de verkoop van sociale woningen, die op gemeentelijke grond worden gebouwd, komt een anti-speculatiebeding. Dit betekent, dat bij verkoop van die woning binnen een bepaalde periode een deel van de winst aan de gemeente afgedragen moet worden.

Woningcorporaties Padua en Stek hanteren al een zelfwoonplicht van tien jaar. Overigens mogen met de nieuwe regels nog wel ouders een huis kopen voor hun kinderen, wanneer die kinderen in dat huis gaan wonen.

2 REACTIES

  1. Weke sociale woningen waar staan ze dan aan de zeeweg of In Boekhorst zuid .De minste is 4ton .En stek doet er zelf aan mee als er in duinpark ieman uit zijn huurhuis gaat gaat de huur prijs gelijk naar het niveau van vrijvestiging of ze worden verkocht voor een Gods bedrag waar blijven dan die sociale woningen .Boeren Burger weg ook al twee woningen verkocht door stek voor een dikke prijs en dan de sociale flats hoek ijmuiderstraat wie daar uit gaat ook naar vrijen vestiging prijzen Piet Hein straat precies het zelfde zo kom je nooit aan genoeg sociale woningen in Noordwijk .eEr zijn mensen die geen kapitalen verdienen als onze wedhouders die kunnen
    Maar die willen ook graag wonen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in