Archieffoto Andrea Geijteman

Sassenheim/Voorhout – Maatregelen om de veiligheid bij de spoorwegovergang in de Rijksstraatweg in Sassenheim te verbeteren kosten, afhankelijk van de gekozen variant, tussen de 0,7 en 7,8 miljoen euro. Voor de overgang in de Herenstraat in Voorhout bedragen die kosten tussen de 0,3 en 0,9 miljoen euro.

In opdracht van de gemeente Teylingen heeft het bureau Movares onderzocht welke maatregelen zouden kunnen worden genomen om de veiligheid bij de beide spoorwegovergangen te verbeteren. Aanleiding voor het onderzoek waren enkele ongevallen bij de overgangen, waarbij ook slachtoffers te betreuren waren. Movares heeft nu een aantal maatregelen voorgesteld, variërend van het aanpassen van de fietsroutes ter plaatse (Sassenheim) tot onder andere het verwijderen van voetgangersoversteekplaatsen en het aanpassen van het kruispunt Herenstraat-Churchilllaan-Beukenrode (Voorhout). Maandag werden de maatregelen gepresenteerd aan de raadsleden van Teylingen. Enkele maatregelen zijn tamelijk ingrijpend en vragen de meeste kosten. Kleinere maatregelen, die op korte termijn zouden kunnen worden uitgevoerd, zijn volgend Movares goedkoper. Voor de Rijksstraatweg zouden de kosten dan uitkomen tussen de 0,8 en 1,4 miljoen euro, en voor de Herenstraat tussen de 0,3 en 0,6 miljoen euro.

Uiteindelijk zal de Teylingse politiek moeten besluiten welke maatregelen zullen worden uitgevoerd, en welke kosten daarmee gemoeid mogen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in