Archieffoto René van Dam

Sassenheim – De wedstrijd TOP/SolarCompleet tegen DOS’46 werd vanwege de live-uitzending op ZiggoSport op vrijdagavond gespeeld. Of het was vanwege de vakanties, de dag of de temperatuur buiten en in de hal, de zaal was maar matig gevuld. Voor beide ploegen stonden er weinig belangen meer op het spel. DOS’46 is veilig en TOP heeft playoffs al gehaald. Met de uitwedstrijd (winst in de laatste seconden) in gedachten werd toch een fel strijdend DOS’46 verwacht, maar niets was minder waar. Alleen in de eerste tien minuten was er sprake van een wedstrijd waarin het alleen bij 2-2 gelijk stond. Daarna ging het lopen bij TOP en de goals volgden elkaar in rap tempo op. Met rust was het al 15-6. Na rust kwam DOS’46 in de eerste fase iets dichterbij, maar TOP bleef regelmatig scoren. In een wedstrijd waarin weer over alle schijven werd gescoord kwam de winst geen moment meer in gevaar. Was TOP zo goed, of DOS’46 zo slecht. Het antwoord zal in het midden liggen, maar feit is dat TOP hard op weg is naar de TOP-vorm die nodig is in de play-offs.

TOP opende de score na een lange aanval die door Barbara Brouwer werd afgerond. Ook de 2-0 van Nick Pikaar was na een mooi uitgespeelde aanval en de toon leek gezet. Na de 2-2 pakte TOP de draad weer op en waren er, met name tussen Paul Anholts en Nick Pikaar prachtige combinaties te zien. Beide spelers vonden elkaar vaak blindelings. Celeste Split, die heel strak werd verdedigd, scoorde een mooie bal in de draai.  Mick Snel was zowel aanvallend als verdedigend in vorm en had voor 6 goals even zoveel pogingen nodig. Ondanks lange aanvallen van DOS’46 ontbrak de zuiverheid in de schoten en dat was zeker ook de verdienste van het verdedigende werk van TOP. Na de 8-4 van Snel was er even een doelpuntloze fase van beide ploegen. Een doorloopbal van Barbara Brouwer brak de ban weer en TOP ging door met scoren. Een doorbraak van Jet Hendriks en de weer uitstekend spelende Sanne Jousma leverden een goal en een strafworp op en bij 15-6 met rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na rust verzaakte TOP niet en ondanks de lage temperatuur in de zaal wist de ploeg het publiek te vermaken met snel en gevarieerd spel, mooie acties en even zo mooie goals. Ondanks de grote voorsprong bleef TOP doorgaan en verzaakte de ploeg van Jan Niebeek niet. Ook routinier Daniel Harmzen, die nog niet had gescoord zette met 3 afstandsschoten zijn naam alsnog op het scoreformulier. Lara Boonstoppel verving de niet fitte Sanne Jousma en ook zij scoorde uit haar tweede poging. De 30-18 van Harmzen verdween geruisloos door de mand. De 31-19 verdiende de schoonheidsprijs van deze avond. Het was uiteindelijk een benutte strafworp van Nick Pikaar, maar de actie die daartoe leidde was een prachtige: een bal van Pikaar vanuit de ruimte op de doorgebroken Brouwer werd met één hand afgerond, maar daarbij werd  aan de paal gezeten zodat een strafworp het eindresultaat was. Eindstand 31-19 in niet een zeer goede maar wel vermakelijke wedstrijd waarin TOP had laten zien langzaam naar de goede vorm toe te groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in