Noordwijkerhout – Een politieagent is op 6 oktober van het vorig jaar in het gezicht geslagen door een 21-jarige jongeman. Deze maandag stond de verdachte voor de rechter. De inwoner van Noordwijkerhout is veroordeeld tot een taakstraf.

Het begon met een vernield bushokje aan de Victoriberg in Noordwijkerhout. Een getuige had drie mannen gezien, die hem ook hadden bedreigd en tegen zijn fiets hadden geschopt. Gealarmeerde politieagenten zagen het drietal even verderop.

Toen agenten om hun legitimatie vroegen weigerde de 21-jarige jongen die te geven. Hij werd daarop aangehouden, om vervolgens samen met een vriend de agenten te duwen. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat de 21-jarige man de agent een stoot in zijn gezicht verkocht. Hij ging ervandoor en werd later thuis opgehaald door de politie.

Geldboete

De officier van justitie eiste namens het OM een taakstraf van tachtig uur voor geweld tegen een politieagent. De rechter heeft ‘m veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur. Ook moet de dader 300 euro betalen aan de agent.

De vriend van de 21-jarige man die ook duwde, kreeg eerder al een geldboete opgelegd. De derde betrokkene heeft zich tijdens de aanhouding afzijdig gehouden en is niet vervolgd.

2 REACTIES

  1. Als je agressie tegen wil gaan tegen hulpverleners,
    moet je straffen, niet kriebelen. Ik denk dat je vaste tarieven moet instellen. Grote mond, taakstraf. lichamelijk geweld, taakstraf en boete oplopend tot 500 euro of zelfs gevangenisstraf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in