Sassenheim – De 34-jarige Mitchel F. uit Sassenheim is door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van het veroorzaken van brand en een explosie in zijn huis vorig jaar mei. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een celstraf van drie jaar tegen de man.

Het incident gebeurde vorig jaar mei. Door de gigantische knal belandde een kozijn uit het appartement van F. aan de Westerstraat zo’n twaalf meter de straat in. In totaal raakten zes woningen zwaar beschadigd. Volgens de officier van justitie had de man de brand en de explosie ‘in een waanzinnige bui’ veroorzaakt.

Onderzoekers vonden in de woonkamer restanten van motorbenzine. Ook lagen er verschillende gasflessen, die door de brand zouden zijn opengereten en ontploft. Volgens het OM was het niet aannemelijk dat de brand in de woonkamer spontaan was ontstaan, of dat er iets mis was met de elektriciteit in de woning.

Onvoldoende bewijs

De Haagse rechtbank komt nu tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs is dat de man de brand en de explosie heeft veroorzaakt. Onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen dat de aangetroffen motorbenzine in de woonkamer iets te maken heeft met het ontstaan van de brand. Ook is niet aangetoond dat de Sassenheimer handelingen heeft verricht die hebben geleid tot de brand.

Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West

2 REACTIES

  1. Ben geneigd me altijd neer te leggen bij uitspraken van de rechterlijke macht. In dit geval ook, met de kanttekening dat ik hoop dat het OM voldoende aanleiding ziet in hoger beroep tegaan.

  2. Omg, waar gaat het heen met dit land? Blijkbaar bij een verstandsverbijstering mag je alles. Ga nu toch eens nadenken hoe ik onder het belastingstelsel uit kan komen op zo een manier. Leef mee met degene die hier direct mee getroffen werden. Worden deze mensen ook geholpen/ kosteloos gesteld? En hoe en welke garanties krijgen zij om zich weer veilig te voelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in