Warmond – Een 95-jarige inwoonster van Warmond is afgelopen vrijdagmiddag opgelicht door een man die haar woning binnenkwam onder het mom van het slijpen van scharen en messen.
Vrijdag omstreeks 14.00 uur zat de vrouw in haar woonkamer, toen er plotseling een man voor het kamerraam stond. De vrouw, die slechtziend is, dacht dat het een bekende van haar was en gaf aan dat hij achterom moest lopen. Toen hij haar woonkamer binnenkwam zag zij echter dat het een onbekende man was. Hij beweerde scharensliep te zijn en vroeg of zij scharen of messen te slijpen had. De vrouw gaf hem vervolgens twee messen om te slijpen, waarna hij zei ongeveer tien minuten nodig te hebben om ze te slijpen. Een minuut of twee later was hij echter alweer terug en eiste op dwingende toon geld van de vrouw. Uit haar portemonnee haalde hij vervolgens 100 euro. Dat was nog niet genoeg voor de man, want hij wilde meer geld hebben. De geschrokken vrouw gaf hem vervolgens nog eens 50 euro, met de opmerking dat hij niet nog meer geld kreeg. De man verliet daarna de woning, de vrouw overstuur achterlatend. Door haar toestand heeft zij daarna geen alarm durven te slaan. Pas een uur of drie later trof een buurvrouw de hevig geschrokken bejaarde vrouw aan. Het slachtoffer durfde pas een dag later een familielid te vertellen wat er gebeurd was. Deze heeft alsnog de politie van het gebeurde in kennis gesteld.
Zondagmiddag omstreeks half zes heeft daarna een andere onbekende man ook geprobeerd om bij de vrouw binnen te komen. Daarbij bonsde hij op haar kamerraam. Deze keer weigerde de vrouw echter om de deur te openen, waarna de man onverrichterzake vertrok.
Wie eventueel meer inlichtingen kan verschaffen over een afgelopen vrijdag in Warmond werkzame scharensliep of wie vrijdag- of zondagmiddag iets verdachts heeft gezien in het dorpscentrum van Warmond, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het basisteam Lisse-Hillegom-Teylingen via telefoonnummer 0900-8844.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in