Bollenstreek – Martha Baalbergen is de gast in het portretprogramma de Thuiswedstrijd op Bo-radio. De dochter van Willem Baalbergen van de 2e hands boekenwinkel Moby Dick in de Schoolstraat in Noordwijk kwam in 1992 te werken in de boekhandel van meneer vd Meer op het Vuurtorenplein.

Op een moment nam ze de winkel over en ze waagde, samen met partner Peter van Blanken, de stap naar een veel groter pand aan de Keuvel in Noordwijk Binnen. Een grote zaak met een eigen podium waar veel schrijvers kwamen om hun boeken te introduceren en er werden veel concerten gegeven.

Sinds 2019 is ze zakelijk leider van ‘Kunstklank’, ze is vrijwilliger wandel/taalmaatje maar ook fietsmaatje, “geef een boek kado” doet ze vanaf 2016 en ze is voorzitter van ‘wakeup Namibia’ vanaf januari 2012. De Stichting ‘ Wake up! Windhoek’ heeft ten doel het vormen van een fonds en het inzamelen van geld voor het ‘Early Education Centre’ Wake up! in Windhoek.

Kortom: een vrouw die een verhaal heeft dat ze vertelt in de Thuiswedstrijd op zondag 22 mei om 21.00 uur en in de herhaling op woensdag 25 mei om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in