De huidige situatie. Foto Jurgen Heijt

Noordwijk – Als het aan D66 ligt, wordt bij de herinrichting van het Jan Kroonsplein de bouwhoogte beperkt tot maximaal vier lagen. Daarnaast wil de partij de in- en uitrit van de geplande parkeergarage splitsen. Op de gemeenteraadsvergadering van 18 mei dient de partij hierover twee amendementen in.

Volgens D66 past het niet in het vissersdorpkarakter om aan de kant van de Parallelboulevard hoger te bouwen dan vier bouwlagen. Ook willen ze de dubbelbestemming hotelappartementen en/of woningen vastleggen.

De scheiding van de in- en uitgang van de parkeergarage moet de verkeersoverlast voor omwonenden beperken en de verkeersafwikkeling op de Parallelboulevard vereenvoudigen.

4 REACTIES

  1. Visser dorp waar dan het zijn allemaal flats als je nog wat van historie wil zie kom dan naar binnen .Het is nu toch een geweldig kuuroord .De twee oude huizen die daar nog staan worden gesloopt .Weten jullie wel waar je over praten .

  2. Vissersdorp? Al lang niet meer. De Wilhelmina- en parallelboulevard blinken uit in lelijkheid. Beton, glas, staal, geen groen. Geen enkele nostalgische charme.

    • Klopt maar met zulke reacties krijg je ook juist zoiets van..wat maakt het allemaal nog uit. Bouw maar vol. Speel het spelletje mee dat het hier nog zo mooi en charmant is.

  3. Inderdaad er zit totaal geen sfeer meer in het Zeedorp. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het moede hoofd in de schoot geworpen moet worden. Het is nooit te laat om te proberen deze neer waardse spiraal om te buigen. Dus bouw daarom met de schaal die nog wel te vinden is zoals de woningen die destijds door Beugelsdijk gebouwd zijn zoals aan de Waterkant en de Rietkant in de Grashoek. Dat lijkt een beetje op vroeger tijden. En zijn veel mooier als die bunkers aan de Boulevard enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in