Bollenstreek – De jaarlijkse tuinvlindertelling van de Vlinderstichting heeft in totaal 73.224 vlinders opgebracht door het hele land. In de Bollenstreek ging het om zo’n 10 duizend vlinders.

Het leek nog even spannend te worden welke vlinder op nummer 1 zou eindigen. De week voor de telling was de dagpauwoog veel waargenomen, maar de aantallen namen snel af. Ondertussen kwam de kleine vos langzaam tevoorschijn. Maar de dagpauwoog stond al snel bovenaan in de telling en daar is hij ook gebleven. Met ruim 16.700 exemplaren landelijk geteld, steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Op de tweede plek is de nummer 1 van vorig jaar geëindigd, de atalanta, en op nummer 3 het klein koolwitje.

1 REACTIE

  1. Wat fijn dat veel mensen met een tuin meedoen aan de jaarlijkse tuinvlindertelling. Gemeente Noordwijk draagt aan bij met een ecologisch beheer van bermen en oevers. De aanpak wordt verder verfijnd, bijvoorbeeld met gefaseerd maaien en het verbeteren van de maaimomenten. Vind je het leuk om daar wat meer over te lezen. Bezoek de website van de gemeente en lees het webartikel ‘Ecologisch beheer van bermen en oevers’ – Juist om de soortenrijdom te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in