Noordwijk – Er kunnen meer Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in Noordwijk. De gemeente Noordwijk vangt sinds mei Oekraïense vluchtelingen op in het Achmeagebouw aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk. Hier zijn 20 units ingericht voor de opvang van 80 vluchtelingen. Er verblijven op dit moment 57 vluchtelingen en vanaf 15 november kan de gemeente Noordwijk 54 extra vluchtelingen opvangen op deze locatie.

Daarnaast heeft de gemeente afspraken met Achmea gemaakt over de verlenging van het gebruik van het Achmeagebouw tot 14 mei 2023. In de gemeente worden op dit moment in totaal 445 vluchtelingen op. Dit zijn 94 vluchtelingen op gemeentelijke opvanglocaties en er verblijven 351 vluchtelingen bij particulieren. 

2 REACTIES

  1. Wanneer worden onze woning zoekende opgevangen .Ik weet wel dat die mensen ook een dak boven hun hoofd nodig hebben .Maar ga nu eens als de donder iets doen voor onze woningzoekende .JE KOMT ER NIET MET ALLEEN MAAR DURE VILLAS .DIE 63’ flat woningen is een druppel op een gloeiende plaat .of kunne jullie daar niet rekenen op dat gemeente huis .

  2. Waar moeten deze mensen heen als Achmea dit gebouw sloopt voor woningen? Krijgen zeer waarschijnlijk voorrang op een betaalbare woning, dus de rest blijft achteraan sluiten, want deze mensen gaan niet terug naar hun land waar een idioot leeghoofd voor de enorme verwoesting heeft gezorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in