Foto Google Streetview

Teylingen – Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen krijgen meer bestuurlijke ondersteuning sinds het aftreden van Trilokaal-wethouder Rob ten Boden. Dat liet burgemeester Carla Breuer tijdens de raadscommissie DEB weten op een vraag van CDA-fractievoorzitter Reny Wietsma.

Wietsma maakte zich zorgen over de werkdruk voor de overblijvende collegeleden na het aftreden van Ten Boden. De taken van de oud-Trilokaal-wethouder zijn toen verdeeld over de overige collegeleden, in afwachting van de benoeming van een nieuwe wethouder. Wietsma was bang dat de collegeleden hierdoor overbelast zouden raken. Volgens burgemeester Breuer lopen de collegeleden nu nog niet achter met de werkzaamheden, maar is er gezorgd voor extra bestuurlijke ondersteuning om overbelasting te voorkomen. “Want ik ben zuinig op de wethouders, maar ook op mezelf”, liet Breuer weten.

Wietsma wilde vervolgens weten of al bekend is wanneer er een nieuwe Trilokaal-wethouder zal zijn. Dit naar aanleiding van de berichtgeving door BO over het afwijzen door VVD en D66 van een kandidaat-wethouder van Trilokaal. Op die vraag moest zowel de burgemeester als Trilokaal-fractievoorzitter Frans van Swieten echter het antwoord schuldig blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in