Meer waardering voor mantelzorgers in Lisse

Lisse – Tijdens de commissievergadering van dinsdag reageerden alle politieke fracties positief op het voorstel van het college voor een structurele aanpak van mantelzorgondersteuning.


Door geld vanuit het Rijk kon de gemeente al ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Van deze ‘Huishoudelijke Hulptoelage’ maakten in 2020 56 mantelzorgers in Lisse gebruik. Nu dat incidentele geld naar verwachting dit jaar opraakt, maakt het college 60.000 euro vrij om deze hulp structureel te regelen. Vanaf 1 januari volgend jaar gaat deze ‘Adempauzeregeling’ van kracht. Deze is bedoeld voor tijdelijke, kortdurende hulp. Mantelzorgers die meer ondersteuning nodig hebben kunnen ook bij de gemeente aankloppen. 


Het college wil daarnaast meer doen voor de waardering van mantelzorgers. Raadsleden van CDA, D66 en PvdA wezen erop dat de VVV-bon die mantelzorgers nu krijgen erg goed wordt gewaardeerd door de mantelzorgers. Zij zien liever niet dat deze wordt vervangen voor een mantelzorgpas, zoals deze in Noordwijk bestaat. Wethouder Jolanda Langeveld gaf aan dat ze zo’n mantelzorgpas toch verder wil onderzoeken, omdat dit ook positief kan uitpakken voor lokale ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in