Noordwijk – De gemeente Noordwijk wordt zelf verantwoordelijk voor de ondersteuning en opvang van inwoners met ernstige psychosociale problemen.

Hiervoor zal de gemeente geld krijgen van de Rijksoverheid, maar het is de vraag of die bedragen voldoende zullen zijn. Ruim 50% van de Wmo-uitgaven gaat naar 10% van de mensen, die gebruik maken van beschermd wonen en/of maatschappelijke opvang. . De kosten per cliënt per jaar bedragen 40.000 euro.

Het doel is de komende jaren zoveel mogelijk van deze mensen zelfstandig te laten wonen, zo kregen de leden van de commissie Welzijn woensdagavond te horen van een ambtenaar. ,,Zo horen die mensen er zo snel mogelijk bij. Dat heeft te maken met kosten, maar ook met mensgericht werken.’’

3 REACTIES

  1. Dan mag de schop weleen in de grond of krijgen ze allemaal een huis van een ton of vijf en niet allemaal in NoordwijkBinnen op zee en in de zuid is ook ruimte zat.

  2. “Ondersteuning en opvang” en “zoveel mogelijk van deze mensen zelfstandig te laten wonen” kan ik niet met elkaar rijmen.
    Hopelijk is het niet genoemde ambtenaar die bepaalt welke inwoners met welke ernstige psychosociale problemen voor zelfstandig wonen in aanmerking komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in