Noordwijk – Er komt toch geen onderzoek in hoeverre er sprake is van ondermijning en ongewenste beïnvloeding van het gemeentebestuur door externe partijen.

Met de kleinst mogelijke meerderheid (12 tegen 11 stemmen) wees de gemeenteraad dinsdagavond dit voorstel van GroenLinks en medeondertekenaar Doen! af. Voormalig wethouder Henri de Jong verklaarde in een ingezonden brief, dat hij onder ede wilde getuigen over de gang van zaken.

Onder meer CDA en VVD vonden echter, dat de oud-wethouder zaken als ondermijning aan had moeten kaarten, toen hij nog in functie was.  Burgemeester Wendy Verkleij vond, dat er ‘door de voorruit’ gekeken moet worden en dat partijen zich op de aankomende verkiezingen moeten richten. Koppel stelde: ,,Dit ettergezwel in deze gemeente ligt niet achter ons, maar is actueel.’’ Het voorstel werd echter nipt verworpen door CDA, VVD en Lijst Salman Noordwijk.

3 REACTIES

  1. Juist dit is duidelijk. Nu weet je dus als je voor een eerlijkheid en openheid in de politiek bent bij welke partijen je dus niet moet zijn in maart 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in