foto PB

Voorhout – De gemeente Teylingen gaat vrijwel zeker de voormalige Plus-supermarkt met parkeerterrein aan de Herenstraat in Voorhout aankopen.

Volgens wethouder Heleen Hooij is de aankoop van het gebouw van de oude supermarkt met de daarbij gelegen parkeerruimte “een kans om het centrum te versterken en te verbeteren”. Volgens Hooij heeft de gemeenteraad eerder uitgesproken dat men een nieuw multifunctioneel centrum in Voorhout wil, en zou dat wellicht op deze locatie gerealiseerd kunnen worden. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals een centrum met een ondergrondse parkeergarage en daarboven woningen. De meeste fracties in de Teylingse gemeenteraad zien de aankoop van het pand met parkeerterrein wel zitten, zo bleek dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte. PvdA-raadslid Paul Witteman vond de aankoop “een wijze keuze”. Volgens hem verkrijgt de gemeente daardoor een positie om te bepalen wat er in het gebied gebeurt. Hij pleitte ervoor om ook te kijken naar de mogelijkheden voor woningbouw in het gebied. ChristenUnie-burgerlid Mirjam Mack noemde de aankoop “slim”, en Fred Koot (Groen en Leefbaar Teylingen) sprak van “een goede strategische aankoop”. Fons Welters (Trilokaal) en D66-burgerlid Katja Heede waren van mening dat de gemeente de kans die zich nu voordoet moet pakken, omdat het gaat om een belangrijke locatie in het centrum van Voorhout. VVD-fractievoorzitter Monique de la Rie zag vooral een kwaliteitsverbetering van het gebied door de aankoop door de gemeente. Zij wil zich niet bij voorbaat neerleggen bij de mogelijke bouw van alleen een multifunctioneel centrum op deze locatie, zo liet zij weten. Zij pleitte voor een multifunctionele invulling, met ook woningen en ondergronds parkeren. Kritische woorden waren er echter van de raadsleden Dion Piket (Fractie Piket), Don Verhoeff (GroenLinks) en Gerben Dijkstra (CDA). Piket vroeg zich af of op deze locatie wel een multifunctioneel centrum moet komen, en vond de aankoop te duur voor het realiseren van alleen parkeerruimte. Hij noemde het voorstel van het college “luchtballonnenpolitiek”. Verhoeff zette ook vraagtekens bij de aankoop vanwege de bezuinigingen die nog op de gemeente Teylingen afkomen. En volgens Dijkstra is de aankoop “een oplossing voor een niet bestaand probleem”.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad zal echter op 24 september instemmen met de aankoop van het gebouw van de voormalige Plus-supermarkt met parkeerterrein voor 900.000 euro. Daarnaast zal nog eens 200.000 euro worden uitgegeven om het pand te slopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in