Sociale starterswoningen zijn verkocht.

Noordwijk – De meeste huizen in het nieuwbouwproject Offem Zuid zijn toegewezen of verkocht aan Noordwijkers. In totaal komen er 750 woningen. In 4 fases is de bouw gestart van de eerste 240 woningen. Allereerst worden er 113 woningen gebouwd waarvan 18 sociale koopwoningen. Van deze 18 huizen zijn er 15 toegewezen aan Noordwijkers die een huurhuis van de Noordwijkse Woningstichting achterlaten, de overige 3 naar Noordwijkers die nu nog in een zelfstandig huurhuis wonen. De overige sociale (huur)woningen komen in fase 4. Van de 113 woningen is 75% aan Noordwijkers verkocht, er zijn er nog 4 in de verkoop. Hoeveel % van alle 750 huizen naar Noordwijkers gaan, is pas bekend als alles verkocht en verhuurd is.

 

7 REACTIES

  1. Het wordt een prachtige wijk, maar waar ik me als potentiële koper onbehaaglijk bij zou voelen is dat de woningen gewoon een ‘ouderwetse’ gasketel krijgen. Kun je na een paar jaar weer zwaar investeren in het gasloos maken van je nieuwe stulpje. De gemeente Noordwijk zal wel niet zo gek zijn om dat nog te gaan subsidiëren terwijl nu al bekend is dat gas een gepasseerd station is!

  2. Het wordt een prachtige wijk, maar waar ik me als potentiële koper onbehaaglijk bij zou voelen is dat de woningen gewoon een ‘ouderwetse’ gasketel krijgen. Kun je na een paar jaar weer zwaar investeren in het gasloos maken van je nieuwe stulpje. De gemeente Noordwijk zal wel niet zo gek zijn om dat nog te gaan subsidiëren terwijl nu al bekend is dat gas een gepasseerd station is!

  3. Gas is helemaal geen gepasseerd station. De hele wereld stapt over van kolen naar gas en wij doen hier ineens alsof gas de boeman is. Fijn dat deze wijk nog ‘gewoon’ op het gas aangesloten is, en deze mensen nog even niet mee hoeven te doen aan de klimaatgekte.

  4. Als heel NL van het gas af moet Dan moeten er minimaal 7 hele grote kolencentrales bij komen .
    Terwijl er nu maar 1 is . De politiek moet eerst nadenken en dan gaan roepen .

  5. Klimaatgekte is alleen een gekte als je enerzijds heel geforceerd maatregelen neemt om CO2 productie te voorkomen (“binnen een paar jaar allemaal van het gas af”) en anderzijds grote vervuilers zoals de luchtvaart middels list en bedrog verder wilt laten groeien. Zoals wel vaker moet gezond verstand het afleggen tegen de macht van het geld.

  6. Ware woorden meneer Verloop. Het geld regeert en de vervuiling interesseert ze helemaal niets. Geld binnenharken is de bedoeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in