Noordwijk – 1700 Parkeerplekken in een nieuwe parkeergarage onder het duin voor Huis ter Duin en een te onderzoeken locatie aan de Schoolstraat op de plek waar nu nog Admiraal De Witt en bouwbedrijf Verloop zitten. Deze twee mogelijkheden voor parkeren zouden de ontwikkeling van andere plekken op Noordwijk aan Zee helpen. De beide locaties maken deel uit van een ontwikkelplan van de gemeente. De parkeergarage van Huis ter Duin zou een ingang krijgen op het Palaceplein en doorlopen tot de andere kant van het complex aan de R. Tappenbeckweg. De Noorlander Groep is met het idee gekomen. Het gaat om een parkeergarage van drie lagen waarbij de bovenste laag geschikt moet worden gemaakt voor grote congressen. Kosten (60 miljoen), uitvoering en toestemming van Rijnland zijn nog in onderzoek. Als alternatief of extra parkeermogelijkheid zijn in beeld de locaties van Admiraal de Witt en Verloop, die naast elkaar liggen aan de Schoolstraat en Nieuwe Zeeweg. Ook deze mogelijkheid is nieuw omdat de eigenaren hebben aangegeven hebben open te staan voor een ontwikkeling. Als grote parkeervoorzieningen gerealiseerd worden, hoeft men elders wellicht niet de grond in. Dat geldt voor het Wantveld, Gat van Palace en Vuurtorenplein.

De vuurtoren staat in de plannen op een duin. Het Vuurtorenplein wordt een plek voor cultuur en kunst, maar misschien ook voor een ruimte om de aandacht op Space Expo te vestigen. De Koningin Wilhelminaboulevard moet verduind worden. Dat betekent de duinen naar binnen halen, zelfs aan de andere kant van de boulevard zodat de terrassen naar de zeekant kunnen. De boulevard zou een inrichting krijgen waar de auto te gast is. Alle ideeën maken deel uit van een ontwikkelstrategie voor Noordwijk aan Zee waar de gemeenteraad zich nog over moet buigen. Meepraten voor inwoners kan ook, namelijk op 19 april. Voor aanmelden klik hier.

Een probleem wordt nu direct al opgelost. Drie strandopgangen worden verbreed zodat er ruimte komt voor het neer zetten van fietsen.

Klik hier voor de uitleg van wethouder Hans Bakker.

Het terrein van Admiraal de Witt aan de Schoolstraat.

 

1 REACTIE

  1. Veel dank aan Roberto ter Hark, Björn Eussen en de VerZet Windmolens-paalzitactie vorig jaar, de locatie waarop dit briljante idee tot hen kwam! Mooi dat ondernemers en College wat met de ideeën van de VVD Noordwijk Lokaal willen en kunnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in