Meisjes A1 Noordwijkse hockeyclub pakken zilver op NK

Noordwijk – Voor het Nederlands hockeykampioenschap Super A kwamen zaterdag alle 10 kampioenen van de Super A poules onderling strijden voor de nationale titel. Na het behalen van het kampioenschap in de reguliere competitie hebben de meiden van de NHC Meisjes A1 ook aan dit NK mee gedaan.

Trainer/coach Bob van Steen zegt bijzonder trots te zijn op ‘zijn’ meiden en dat zijn speelsters een bijzondere prestatie hebben neergelegd. Hoewel de Meisjes A1 van de Noordwijkse Hockeyclub zaterdagmiddag in een snikheet Barendrecht de finale van het Nederlands Kampioenschap van meisjes Super A verloor, kan gesproken worden over een zeer succesvolle zaterdagmiddag.

“Na onder andere zeges op Pinoké, Leonidas en Tilburg hebben onze meiden de finale gehaald. Ondanks een groot veldoverwicht in de eerste helft, waarin net dat beetje geluk ontbrak in de afronding bij één van de kansen, trok helaas Delta Venlo aan het langste eind en ging er met de 1e prijs vandoor!”, zei Van Steen. Het NK  ging aan de neus van NHC voorbij. Het lukte de dames van Simone Halters en Van Steen niet de uitblinkende doelman van Venlo te passeren.

“We zijn super-en-super trots hoe de meiden hebben gevochten als leeuwen onder tropische weersomstandigheden. Deze dag en het kampioenschap in de reguliere competitie zijn een kroon op een mooie samenwerking van ruim 6 jaar tussen de club, speelsters, ouders en ons als coaches. Lief en leed is gedeeld en er zijn veel gedenkwaardige wedstrijden gespeeld. De slagroom op de taart is, na de titel in de reguliere competitie, dit NK” vult  Halters aan. “Ik hoop dat de meiden zich na de een nachtje slapen realiseren wat voor speciaals ze de afgelopen seizoenen, en dit seizoen in het bijzonder, hebben meegemaakt.”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in