Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft maandag een eerste bijeenkomst gehouden met inwoners die rechtstreeks uitkijken op parkeerterrein het Wantveld. De gemeente is alle parkeermogelijkheden in kaart aan het brengen en voor het Wantveld wordt gedacht aan het half verdiept aanleggen van een parkeerterrein met daar bovenop nog een parkeerdek. Nu kunnen er 600 auto’s parkeren, in de nieuwe situatie moeten dat er 900 worden. Ook de weg aan de westelijke kant en de ontsluiting worden dan aangepakt. Het plan is nog in het beginstadium. De meningen van de inwoners waren volgens wethouder Ter Hark divers. Inwoners van de Golfbaan uitten wel de wens dat ze hun auto op een strook naast het Wantveld kunnen blijven parkeren. Ook moet het gebouw een aantrekkelijke buitenkant krijgen. Er komt geen woningbouw, ook niet van Groot Hoogwaak, op het Wantveld.

8 REACTIES

  1. Nog meer stik stof je kan beter huizen bouwen voor de jongeren alles wat wij betalen aan belasting in Noordwijk gaat naar parkeren en dat voor 10 zomerse dagen .Het is bij deze gemeente het belangrijkste parkeren .Op een gegeven moment moet je toch als gem een keer zegen vol is vol .Ze hebben de mond vol over stik stof aaN me hoela alles moet wijken voor geld.

  2. Het licht er aan dat gemeente Noordwijk en de projectontwikkelaars liever villa’s bouwen…. bv rondom zwembad; Herenhuizen in de Voorstraat; Herenhuizen in Offem zuid.
    Ga daar eens Klagen (bij projectontwikkelaars) ipv laatste beetje open ruimte op Noordwijk aan zee…
    Parkeerterrein jan kroonsplein gaat op korte termijn weg. Parkeerterrein bij drinxx gaat weg. Noordwijk is gewoon te vol, voller, volst!

  3. Bouw leuke kleine woningen voor onze oudere inwoners, kunnen ze toch nog een bakkie doen op strand met hun rollatertje. Parkeren buiten het dorp, en met busjes vervoeren richting strand. Te denken valt een groot parkeerterrein bij het voormalige zilveren kruis overdekt en zonnepanelen er op, snijd het mes aan aan paar kanten.

  4. Ik had juist begrepen dat er op het vomar terrein ongeveer 250 parkeerplekken komen met woningen erboven. Nu lees ik hier dat er geen parkeerplekken komen. Wat wordt er nou gebouwd op het jan kroonsplein en de maarten kruyerst ?

  5. Hou die auto’s lekker op Noordwijk aan zee schuif een stuk duin plat en maak daar een parkeer kelder er lopen nu alleen maar honden .Dan kan je gelijk die oude paarde stal mee nemen.Want de gem heeft hun mond vol over een mooie binnenkomst van Noordwijk of je nu over de dreef komt of over de Quarles dan rij je ook tegen een bouwval aan .

  6. Nu die in het duin van Huis ter Duin niet doorgaat zijn de pijlen weer gericht op het terrein van Admiraal en zelf denk ik ook aan het Verloopterrein. Liever eerst deze ontwikkelen dan het Jan kroonsplein en de Maarten Kruyt volbouwen. Aan een open relatief goedkope plek is een zwaar gebrek aan, de bussen met toeristen kunnen nu royaal op het Wantveld terecht, graag zo houden deze unieke ruimte. Een parkeergarage is door de bouwkosten flink te duur om in te parkeren. Zowel voor inwoners en meerdaagse toeristen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in