Hillegom/Bollenstreek – Autoliefhebbers kunnen de komende jaren hun borst nat maken. In het kader van duurzaamheid zijn de bestuurders van de regio Holland Rijnland volop bezig met plannen om in te zetten op het openbaar vervoer en het fietsgebruik.

Met mobiliteit, energie en duurzaamheid is er een direct verband, zo liet Edwin Voorbij van Holland Rijnland donderdagavond weten tijdens een commissievergadering. ,,Het gaat om de duurzame mobiliteit. Holland Rijnland wil richting de Provincie gaan lobbyen voor subsidiegelden voor dit soort projecten.’’

Volgens Voorbij zorgt personenmobiliteit voor een heel grote CO2-uitstoot. Mensen zouden minder alleen in hun eigen auto moeten rijden, maar meer gebruik moeten maken van deelauto’s. De vrijwel lege bussen die nu overal rond rijden: Holland Rijnland hoopt nog altijd, dat deze vorm van vervoer een volwaardige vervanger wordt van de auto, die je vanuit je huis direct brengt op de plek waar je moet zijn.

4 REACTIES

  1. Als de aansluitingen voor iemand goed matcht gaan ze heus wel met het OV, maar meestal is dat gewoon niet handig, er is ook meer dan alleen woon werkverkeer, na je werk even ergens kangs of boodschap doen, kind uit de chreche halen etc.. en dan willen velen niet met mondkapje in het OV zitten en vaak volgepakt kans op besmetting.. dit soort bestuurders weten van toeten noch blazen en zetten tegen beter weten in dwangmiddelen in die alleen maar weerstand oproepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in