Noordwijk – De Imager-1 van de Meteosat Third Generation is een weersatelliet die in samenwerking tussen ESA en Eumetsat is gerealiseerd. Met de nieuwe satelliet breekt een nieuw tijdperk voor weersvoorspelling aan, aldus de space-organisatie. De satelliet is belangrijk voor vroegtijdige detectie van zware stormen, weersvoorspellingen en het monitoren van het klimaat.

De satelliet is bruikbaar voor de komende 20 jaar, de focus ligt voornamelijk op Afrika en Europa. De MTG-missie is een samenwerking tussen de Eumetsat en de ESA. De ESA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aanschaf van de zes satellieten. De Eumetsat ontwikkelt de grondsystemen, levert lanceerdiensten, exploiteert de satellieten en stelt de gegevens ter beschikking van gebruikers.

De satelliet is dinsdagmiddag gelanceerd.

1 REACTIE

  1. Wat heb ik nu gelezen mogen niet hoog bouwen bij de estec bang voor spionage nou ik kan je een ding zeggen die russen weten alles daar hebben ze geen hogegebouwen voor nodig .En met een pak geld kan je ook ver komen indeze maatschapij kijk maar naar de eu iedereen is pmkoopbaar hoe meer ze verdienen hoe corupter dat ze zijn noot genoeg .En wat het ergste is alles wordt geregeld met een versnede aanvraag en jan met de pet maar wachten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in