foto PB

Noordwijk – Hoe kan het, dat de gemeente miljoenen euro’s uitgeeft aan allerlei bouwprojecten, terwijl woningkopers de winsten kunnen opstrijken?

Gemeenteraadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) zat het dinsdagavond niet lekker. ,,We gooien met miljoenen en de buit gaat naar andere mensen toe. Dat is niet nodig, als we dit beter voorbereiden.’’

Wethouder Sjaak van den Berg was het hier mee eens. ,,Het is teleurstellend, dat wij als gemeente verlies maken op een project op grondexploitatie, terwijl kopers van woningen behoorlijk winst maken in de huidige markt. Wij maken verlies met gemeenschapsgeld en privépersonen maken op korte termijn winst met de aanschaf van een woning.’’ De wethouder gaat nadenken, wat hier aan gedaan kan worden.

2 REACTIES

  1. Dit is simpel op te lossen. Duidelijke afspraken maken van kopers die deze, met gemeentelijkgeld gesponserde woningen over bevroorbeeld termijn wanneer zo’n woning verkocht mag worden en wat de vraagprijs dan mag zijn. Niet net als in de Zilk een nieuwbouw woning kopen, er niet in gaan wonen heb ik uit de pers begrepen, en gelijk weer door verkopen. Dat moettoch niet zo moeilijk zijn. Vroeger had je ook al van die terrechte regelingen.

  2. Dit moet Sjaak van den Berg bekent zijn die regelingen waren er in Zeeburg ook in het verleden.
    Nu nog gaan toepassen meneer de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in