VAB in Voorhout (Foto: VAB)

Noordwijk – De komende jaren gaan de Bollenstreekgemeenten vele miljoenen uitgeven aan het VAB (Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek).

De huidige gebouwen van het overslagstation zijn oud en afgeschreven. Waar het gaat om het verwerken van al het afval, is het (financieel) goed om zo’n afvalverwerkingsorganisatie in de buurt te hebben, zo vonden de Noordwijkse commissieleden dinsdagavond. De nieuwbouw van het overslagstation gaat naar verwachting zo’n 12 miljoen euro kosten.

Het VAB 2.0 moet dan in 2024 klaar zijn. De komende maanden zal een projectteam de bouwplannen verder uitwerken. De gemeenteraad neemt later dit jaar een definitief besluit hierover. De extra kosten van het VAB betekenen voor de komende jaren een verdere kostenstijging voor de afvalinzameling en –verwerking. Wethouder Sjaak van den Berg: ,,De gebouwen zijn afgeschreven. We zijn toe aan een nieuwe VAB. Dat we net over de grens bij Piet Gijs we ons afval kunnen afstorten, scheelt heel wat heen en weergerij van de vrachtwagens.’’

2 REACTIES

  1. Het zou allemaal goedkoper wordenals de mensen het vuil gingen scheiden.dus niet eerst weer een commissie voor een paar ton .

  2. Is zo’n overslagstation nog wel nodig ?
    Je kunt ook werken met afzetcontainers. Veel flexibeler naar de toekomst toe. Zo’n gebouw staat er weer voor tig jaar.
    Ben graag bereid daarover in gesprek te gaan: 06-54776041.
    Groet, Lourens (Akwadraat)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in