Noordwijk – Voor toekomstige woningbouw hoeven er minder parkeerplaatsen aangelegd te worden. Zeker als die nieuwe woningen vallen onder de categorie ‘sociaal’.

Ook gelden er voortaan andere regels voor het realiseren van parkeerplaatsen als je woningen in het centrum bouwt of daar buiten. Raadslid Rommie van Dokkum (PvdA) wees er nog op, dat ook in sociale woningen kinderen opgroeien en dat die thuisblijvende jeugd op een gegeven moment zelf ook een auto aanschaft. En dat daarom een norm van 1,1 parkeerplaats per nieuwe sociale woning soms te laag is.

Van Dokkum: ,,Hierdoor komt het parkeren in gedrang en dat gaat ten koste van de leefbaarheid.’’ Maar een meerderheid van de gemeenteraad was het hier niet mee eens.

3 REACTIES

  1. Dat tekent dus het niveau van de meerderheid in de huidige gemeenteraad, helemaal los van de werkelijkheid wordt ongetwijfeld vervolgd….

  2. Gaan we nu nog meer beknibbelen op parkeerplaatsen. Het is vooral in de kern van Noordwijk Binnen en Noordwijk zee een drama om te parkeren juist ook in de omgeving van sociale huurwoningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in