Minder parkeerplaatsen voor nieuwe sociale woningen

Foto PB

Noordwijk – De parkeernormen bij sociale woningbouw worden minder streng; dat blijkt uit de Nota Parkeernormen 2020. Dat moet woningbouworganisaties helpen om meer sociale woningen te realiseren. Wethouder Roberto ter Hark verwacht niet, dat dit tot meer parkeeroverlast zal leiden.

Hij volgt hierbij het advies van deskundigen, zo liet Ter Hark woensdagavond weten. ,,Een auto is best wel een duur bezit. Er wordt gezegd; mensen die in een sociale huurwoningen zitten en minder dan 35.000 euro verdienen, zullen niet twee of drie auto’s hebben. Dus hoeven er minder parkeerplaatsen gereserveerd te worden. Dan kunnen we het leven van de woningstichtingen wat eenvoudiger maken.’’

Een versoepeling van de parkeernormen, waarnaast mensen ook gestimuleerd worden om ‘deelauto’s’ te gaan gebruiken, heeft voordelen, volgens de wethouder. ,,Met een lagere norm en een deelautoconcept hoef je relatief weinig te realiseren aan de parkeernormen.’’ Raadslid Duivenvoorde (CDA) wees er op, dat de parkeernorm voor sociale woningen in Noordwijkerhout omlaag gaat van 1,8 naar 1,1 parkeerplaats per woning. Hij vroeg zich af, of dat geen parkeerproblemen geeft. Ter Hark: ,,Nee, we verwachten dat dit helpt om sociale woningbouw een stimulans te geven.’’

10 REACTIES

 1. Als de wethouder denkt dat mensen die minder dan €35.000 er geen auto op na zullen houden dan moet hij eens avonds de gemiddelde woonwijk met huurwoningen in gaan dan kan hij zien dat alle parkeerplekken gevuld zijn.

 2. Als je elektrische rijd heb je een vaste plek en de mensen die al zijn hele leven wegen belasting betaald hebben mogen een plek gaan zoeken .Maar als je maar 32000 verdien heb je geen parkeer plen nodig in Noordwijk

 3. Hij denkt dat er geen parkeer problemen komen waarom moet dan elke plek in Noordwijk een een parkeer plein komen die voor miljoenen worden aangekocht als je s avonds door het dorp rijd is rr geen plek te vinden .er zijn ook mensen die 32000 verdienen en gewoon met de auto naar hun werk moeten .En die parochie is de zuid zeker.

 4. Ik vind deze stelling een betje discriminerend er worden voor lui van buiten af honderden plekken aangelegd maar de eigen bewoners mogen straks naar een plek zoeken in het dorp laat de gene die twee auto’s hebben extra betalen .Deze mensen krijgen ook bezoek van hun kinderen en van andere mensen .

 5. Deze wethouder moet eens een rondje door de kern van Noordwijk Binnen lopen vooral op woensdagavond , wanneer de volgende dag de weekmarkt het Kloosterplein bezet, is er in de Kern geen parkeerplek meer te vinden. Hoezo geen parkeerproblemen!!!
  Een beetje naïef om te denken dat mensen die in een sociale huurwoning wonen geen auto rijden.

 6. Stuitend! Wederom een uit de lucht gegrepen uitspraak die volledig voorbij gaat aan de realiteit. We hebben op dit moment al grote parkeerproblemen binnen de gemeente. Misschien kan de wethouder eens de moeite nemen om op verschillende (bouw)locaties te komen kijken en open het gesprek aan te gaan met bewoners die hier dagelijks mee te maken hebben?
  Het parkeerprobleem was er al, maar is in deze tijd van thuiswerken alleen maar groter geworden.

 7. Beste wethouder het word tijd voor een ander parkeerbeleid namelijk maximaal 1 verplichte vergunning per woonadres uitgeven ( wel even aantonen dat je daar woont en een rijbewijs hebt) en alleen daar mag je nog mee parkeren. Ik zie in mijn omgeving teveel keer twee auto’s of meer per adres daar is gewoon geen ruimte meer voor. Tijd dus voor een ander systeem maximaal een auto op een openbare parkeerplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in